Mina produkter
Hjälp
Mimmi Berggren
CONTRIBUTOR ***

Går det att låsa en arbetstyp till en användare

av Mimmi Berggren

Hej!
Vi har problem med att anställda väljer fel arbetstyp när de registrerar sin tid.
Går det att låsa så att en specifik användare bara kan lägga tid på en arbetstyp??

 

Vänligen,
Mimmi Berggren

5 SVAR 5
tomjon1
CONTRIBUTOR *

av tomjon1

Hej, Hur gör du för att "...ställer in vilken arbetstyp som gäller för respektive användare..."? Om jag anger ett namn vid "Genomförd av" på en viss arbetstyp så hindrar inte det andra projektmedlemmar från att använda den arbetstypen vid tidrapporteringen. Dessutom, om någon annan än den som står på Genomförd av använder den arbetstypen i tidrapporten så kommer inte den rapporterade tiden med på fakturan. /Tom

 

Hallå Tom, precis som du skriver så kan vi inte hindra någon från att själv manuellt välja fel. Men vi kan få systemet att alltid föreslå den arbetstyp som de ska rapportera på så får ni be er personal att inte ändra arbetstyp manuellt.

 

Ni kan ställa på fasen vilken arbetstyp som är standard för den fasen. Om flera personer ska jobba på samma fas med olika standardarbetstyper så råder jag er att rådfråga er partner. Ni kanske får ta fram en annan modell för hur ni planerar projekten med underfaser etc. 

 

Har du provat att ange projektspecifika arbetstyper? det kan hjälpa er att iallafall minska antalet arbetstyper. Dessa inställningar kan du även ta med i en projektmall. 

 

MVH,

Jonas Svensson 

tomjon1
CONTRIBUTOR *

Hej Jonas

Vilken funktion har fältet "Genomförd av" som finns per Arbetstyp i listan över timpriser? Det är lätt att tro att endast angiven person i Genomförd av ska kunna rapportera med den arbetsypen men, som du skriver i ditt svar, det går inte att låsa en arbetstyp till en viss person. Jag hittar inget skrivet i hjälptexterna om fältet Genomförd av.

Mvh Tom

Hallå igen Tom, 

 

Det är för att kunna styra olika timpriser för samma arbetstyp för olika personer. Du kan till och med styra om det ska vara olika timpriser för samma arbetstyp i olika faser. i en fas kanske det ska vara fastpris, i nästa löpande och i den tredje en kombination av begge. 

 

använder ni standardarbetstyp på fas? då får du användaren föreslagit rätt arbetstyp. borde underlätta rapporteringen. 

 

MVH,

Jonas Svensson 

av Jonas Svensson OnCloud

Hallå Mimmi, 

 

Ja det finns flera sätt som kräver mer eller mindre handpåläggning. Du kan skapa en projektspecifik prislista där du ställer in vilken arbetstyp som gäller för respektive användare, sedan så går du till projektinställningar och reglerar vilka  arbetstyper som är okej att använda i detta projekt. se "Arbetstyper, produkter & kostnader". När du gjort detta bör det inte gå att rapportera fel. 

 

Alternativ 2 är att du delar in projektet i olika faser där de olika anställda är allokerade på respektive fas, välj sedan en standardarbetstyp för fasen. Då kommer systemet föreslå rätt arbetstyp men det går att välja en annan manuellt. 

 

Hoppas detta kan vara till hjälp, återkom om något är otydligt!  

 

MVH,

Jonas 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här