Mina produkter
Hjälp
Anonymous
Inte tillämpbar

Rabatt på produkter i Severa

av Anonymous

Hej

 

Har en kund som återkommande köper fasta tjänster (subscription). Detta har vi satt upp som produkter i Severa och i projektet har vi en återkommande fakturering av dessa produkter.

Vi vill nu kunna ge kunden en rabattsats på tjänsterna, säg 10%.

 

Finns det något bra sätt att hantera detta så att man utgår från standardprislistan och anger en procentuell rabatt som syns på fakturan.

Allra helst skulle vi vilja att fakturan har sina  vanliga poster enligt standardpris och att vi sedan har en rabatt-post som drar av rabatten och ger slutsumman.

 

Hälsningar,

Calle

3 SVAR 3
Peter-3000
CONTRIBUTOR *

av Peter-3000

Hej,

 

Jag är också intresserad av rabatter på produktlinjer. Har ni löst detta på ett bättre sätt ännu? Det verkar ganska fundamentalt att kunna göra detta.

knutsoza
CONTRIBUTOR *

av knutsoza (Uppdaterad ‎11-08-2021 09:52 av knutsoza )

Samma behöv här. Klumpig lösning som förslag. Vet att man kan skapa en helt ny prislista, men då behöver man hantera den också, istället för att bara sätta på en rabatt.

av Susanne Neretnieks

Hej Calle, 

 

Tack för din fråga. 

Du kan lägga till rabatter manuellt med hjälp av produkter som man sätter ett negativt pris på. Då redovisas både fullprisprodukterna och rabattprodukten i fakturan.

Du kan även justera ner produktpriset för det aktuella projektet och ange en kommentar i fakturan att priset innefattar x% rabatt.

Det finns dock ingen möjlighet idag att sätta en % rabatt direkt i standardprislistan.

 

Vänliga hälsningar, 

Susanne

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här