annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

MaaikeS
CONTRIBUTOR *

BTW aangifte

door MaaikeS (Bijgewerkt ‎13-04-2018 16:29 door Roel van der Meulen VISMA )

Nu voor het eerst btw-aangifte via programma gedaan. Hoe lang duurt het voordat het dan te zien is op de inlogsite van de belasting dienst? en hoe kom ik aan het betalingskenmerk?

10 ANTWOORDEN 10
Goedgekeurde oplossing
Adm kantoor Jerry Klaver
CONTRIBUTOR ***

door Adm kantoor Jerry Klaver

Indien de btw-aangifte via eAccounting is verzonden, krijg je direct automatisch een melding in je scherm dat de btw-aangifte is verzonden/ontvangen door de Belastingdienst. Meestal krijg je binnen 5 minuten een bevestigingsmail op het door jou ingestelde e-mail adres bij je zakelijke omgeving van de belastingdienst hebt opgegeven (waar je dus ook de reminder op krijgt dat je aangifte omzetbelasting moet doen). Als je inlogt in je zakelijke omgeving van de Belastingdienst (https://mijn.belastingdienst.nl/ppa/) zie je bij tabblad 'Actueel' de status van ontvangst. Hier zie je als het goed is de tijdstempel van het moment dat je op 'verzenden' klikte in eAccounting en de tekst is grijs i.p.v. blauw.

Voordat het boekjaar begint krijg je een brief van de belastingdienst met alle betalingskenmerken voor de aangiftes omzetbelasting die je moet gaan doen. Deze betalingskenmerken zijn ook te vinden als je inlogt in je zakelijke omgeving van de Belastingdienst en naar tabblad 'Betalingskenmerk' gaat. Succes!

Met vriendelijke groet,

Jerry Klaver
Administratiekantoor Jerry Klaver
EMulleners
CHAMPION *

Ik heb een nieuwe klant die in een gebroken kwartaal is gestart met zijn bedrijf. Ik heb dus nog geen inloggegevens noch een betalingskenmerk voor de periode aug/sept 2018 ontvangen van de belastingdienst. Normaliter zou je nu een papieren aangifte moeten doen. Aangifte via eAccounting was gewoon mogelijk en het betalingskenmerk kan via een kleine omweg op de belastingsite opgevraagd worden (via het ingeven van het BTW nummer). Om betaling van de aangifte makkelijker te maken zou ik ook graag zien dat op de aangifte het betalingskenmerk staat om fouten te voorkomen. Nu moet ik de aangifte (PDF) en het opgezochte betalingskenmerk aan de klant verstrekken. Dit zou een mooie en handige verbetering zijn.

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎17-10-2018 10:44 door Mayron Beudeker VISMA )

Beste Esther,

 

Het klopt dat het betalingskenmerk op het moment niet wordt meegestuurd met de belastingaangifte. Ik begrijp dan ook zeker dat de toevoeging het kenmerk, het betalingsproces soepeler en sneller laat verlopen. 

 

Meerdere gebruikers hebben aangegeven dat ze graag het betalingskenmerk terugzien in Visma eAccounting. Naar aanleiding zijn wij ook aan het bekijken op welke manier dit kan worden gerealiseerd. Mocht meer bekend, dan zal je hierover worden geïnformeerd via de video die na elke update wordt gepubliceerd.

 

Bedankt voor jouw feedback!


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

10 maanden later nog geen oplossing? misschien is het een idee om het handmatig in te kunnen vullen, indien het onmogelijk blijkt om het automatisch aan te maken (wat wel kan in Accountview).  Bijvoorbeeld bij het ontvangen van de brief met betalingskenmerken en deze dan wel op de aangiften vermelden.

EMulleners
CHAMPION *

door EMulleners

Dit zou een optie zijn als je een bestaand bedrijf hebt dat de kennisgeving aan het begin van het jaar ontvangt. Ik heb een klant die in een gebroken kwartaal begonnen is, dan moet je de berekentool op de belastingsite wel gebruiken en een andere heeft het issue dat de brief kwijtgeraakt is. Het is wel goed gegaan door BTW aangifte van de starter via eAccounting te versturen maar erg onhandig de betaling door te geven zonder betalingskenmerk.

Sander Kreuze
CHAMPION *

door Sander Kreuze (Bijgewerkt ‎11-05-2018 22:51 door Sander Kreuze )

Jerry, als je de BTW aangifte opent verschijnt daar tevens de ontvangstbevestiging.

2018_05_11_22_48_35_Visma_eAccounting.png

Toch zou uit het gemak voor de gebruiker het betalingskenmerk zichtbaar moeten zijn op een afdruk van de btw-aangifte. In accountview is dit namelijk wel zichtbaar. Klein servicepuntje voor de toekomst.

Sander Kreuze
CHAMPION *

Het betalingskenmerk staat op de wensenlijst.

 

Nog een veel mooiere toevoeging bij een te betalen aangifte dat een betaalbestand gegenereerd kan worden inclusief betalingskenmerk. Dat scheelt nog meer handelingen en voorkomt foutieve invoer.

Goedgekeurde oplossing
MaaikeS
CONTRIBUTOR *

door MaaikeS (Bijgewerkt ‎22-01-2018 19:16 door MaaikeS )

Bedankt. 

Ik ben erachter waar het fout gaat. Zijn vorig jaar veranderd van kvk nr en dus BTW-nr. Van ZZP naar VOF

Kreeg geen bevestiging en zag geen aangifte bij mijn inlogscherm.

 

Hoe verander ik mijn kvknr in Visma?

Adm kantoor Jerry Klaver
CONTRIBUTOR ***

door Adm kantoor Jerry Klaver (Bijgewerkt ‎29-01-2018 15:15 door Adm kantoor Jerry Klaver )

Het kvk-nummer kan alleen bij Visma worden aangepast. Je kunt proberen de volgende tussenstap te doen:

Ga in je eAccounting naar Instellingen -> Bedrijf -> Tabblad Algemeen.
Onderin kun je klikken op 'Bevestig' bij KvK nummer. Indien deze verandert zoals het hoort volgens jouw opgave, hoef je niets te doen en klopt het.

 

Klopt het niet, neem even contact op met de servicedesk: 020 - 2626926 optie 1. 

Met vriendelijke groet,

Jerry Klaver
Administratiekantoor Jerry Klaver