Mijn Communities
Help
ETannenbaum
CONTRIBUTOR **

Creditcard rekening toevoegen in eAccounting

door ETannenbaum

Ik wil mijn Creditcard rekening van mijn bank toevoegen in eAccounting. Ik veronderstel dat ik dit in Instellingen - Kas-en Bankrekeningen moet opvoeren, maar hier heb ik enkel keuze tussen Rekening-Courant en spaarrekening, waarbij bij Rekening-Courant verplicht het IBAN nummer moet worden toegevoegd.

 

Hoe pak ik dat aan?

 

Doelstelling is om mijn Creditcard betalingen in eAccounting inzichtelijk te houden. Momenteel boek ik facturen die met de CC is betaald als een inkoopfactuur en zodra de CC-betalingsoverzicht wordt ontvangen wordt dit ook als inkoopfactuur ingeboekt, waarbij de betreffende betaalde factuur op kruispost wordt afgeboekt.

4 ANTWOORDEN 4

door Remko Gerritsen

Ons advies om voor de Creditcard rekening een Nieuw bankrekening aan te maken van het type Spaarrekening. U hoeft dan geen IBANnummer in te voeren. De bestandsformaten die door eAccounting worden ondersteund zijn: mt940/camt053/csv. kommagescheiden. Afhankelijk van de bank waar uw creditcard aan gekoppeld is kunt u een van deze formaten selecteren. 

Met vriendelijke groet,

Remko/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren" als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
ETannenbaum
CONTRIBUTOR **

door ETannenbaum (Bijgewerkt ‎18-11-2020 20:26 door ETannenbaum )

Ik heb dit in eAccounting gedaan, maar de exports van ICS Card services geven voor betalingen van facturen een positief bedrag en overschrijving van bank naar ICS als negatief. Bij het matchen van facturen in eAccounting met de CC-rekening gaat dan niet goed werken. 

 

Hoe kan ik dit zodanig maken dat het wel gaat werken?

 

Ik heb deze CC-rekening in grootboek onder 1145 en type Rekening-Courant Bank gezet.

 

Goedgekeurde oplossing
Remko Gerritsen
VISMA

door Remko Gerritsen (Bijgewerkt ‎19-11-2020 08:50 door Remko Gerritsen VISMA )

Officieel ondersteunt eAccounting alleen de genoemde bestandsformaten van de banken die te selecteren zijn in eAccounting. Helaas worden in het exportbestand van uw ICS Card de bedragen contra getoond. 

 

Workaround: er van uitgaande dat de creditcardtransacties aan een bankrekening in eAccounting gekoppeld zijn en als een totaalbedrag (per maand bijvoorbeeld) worden afgeschreven (doorgaans maandelijks) ons advies om bij afstemmen banktransactie van dit totaalbedrag de splitsing te maken aan de hand van uw creditcardoverzicht. 

 

Indien u er meer vragen heeft en/of onduidelijheden zijn; neemt u dan contact op met onze supportafdeling hierover.

 

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Remko/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren" als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Goedgekeurde oplossing
ETannenbaum
CONTRIBUTOR **

door ETannenbaum

Om dit probleem op te lossen heb ik nu in het exportbestand een extra kolom toegevoegd bedrag-contra genoemd en de bedragen in kolom bedrag met factor -1 vermenigvuldigd, waardoor het tegengestelde bedrag hierin komt te staan. Bij de import geef ik dan aan dat kolom bedrag-contra het bedrag is.

 

Dan komen de bedragen correct in eAccounting en kan ik de bedragen matchen met de inkoopfacturen.