Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Factuur opmaak

door Anonymous (Bijgewerkt ‎13-04-2018 16:32 door Roel van der Meulen VISMA )

Hallo, is het in de toekomst mogelijk om zelf een factuur opmaak te verzorgen? Ik vind het er niet uitzien en zou dit nooit naar mijn klanten willen sturen. Maar nu moet ik dus handmatig een factuur maken, nadat ik een factuur in een ander programma heb gemaakt = dubbel werk...

33 ANTWOORDEN 33
Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Op wat voor termijn denkt Visma de factureer optie uit te breiden met (meer) mogelijkheden? En om de factuur indeling en vaste teksten variabeler te maken?

Aad Wagner
CHAMPION *

door Aad Wagner

Daar doet VISMA geheimzinnig over. Die delen geen roadmap en/of nieuwe ontwikkelingen die op stapel staan 😬 

 

Bewust geen transparant beleid, helaas voor ons als eindgebruiker 😔Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Angele
CONTRIBUTOR **

door Angele

Goedemiddag,

 

Heb zelf een blanco pdf gekoppeld aan het systeem zodat er zonder logo/bedrijfsnaam (staat al op ons  briefpapier) een factuur geprint wordt. Erg handig. 

 

Nu heb ik ook een vraagje;

 

Is het normaal dat ik een verkoopprijs en totaal prijs op de factuur krijg (alleen bij uitprinten) waarop de duizendtallen aangegeven worden door een komma- i.p.v. een punt (1,000.00 euro) en de eurocenten worden aangegeven met een punt i.p.v. een komma (1.50 euro)!!!!! Bij een voorbeeld op het scherm staat dit wel goed maar zodra ik de verkoopfactuur uitprint staat het foutief. 

 

Hoor graag van hoe of wat.

EMulleners
CHAMPION ***

door EMulleners

Ik heb dit probleem voorheen bij andere ERP systemen meegemaakt, dit lag toen aan de Windows taalinstelling die doorwerkte in de layout. Wellicht kun je dit eens controleren.

ETannenbaum
CONTRIBUTOR **

door ETannenbaum (Bijgewerkt ‎29-06-2019 13:41 door ETannenbaum )

In april dit jaar had ik een tijdelijke mogelijkheid gevonden om mijn tekstregels in een kleinere lettertype en netjes ingesprongen zodat het onder de omschrijving zou komen. De oplossing was door gebruik te maken van HTML code in de tekstregel: 

<font size="1"><p style="margin-left: 105px">

hierdoor past de tekst netjes onder omschrijving. Helaas is dit sinds begin Juni niet meer mogelijk. Nu heb ik weer zo'n onoverzichtelijke factuur tekstregels. Jammer, ik hoop dat Visma zeer snel met opties komt om het factuur beter naar je hand te krijgen.

 

Voor het algemene layout heb ik mijn standaard briefpapier in PDF als achtergrond geplaatst, dit werkt goed.

 

Ik mis binnen de urenregistratie het opmaken van de declaratievoorstel. We gebruiken het declaratievoorstel als bijlage in het factuur, zodat dit wat overzichtelijker wordt. 

Aad Wagner
CHAMPION *

door Aad Wagner
Je moet gewoon met CSS de opmaak kunnen tweaken. Dan is het opgelost. Kleine moeite lijkt me. Die kaders en lijntjes vind ik lelijk. Maar daar zit je nou eenmaal aan vast als Visma gebruiker. Da's best armoedig.

Systeem werkt verder prettig. Alleen heb ik al zoveel opmerkingen over de opmaak voorbij zien komen, zonder dat Visma daar adequaat op reageert...

Vraag me af of ze het serieus nemen en aan gaan passen in de nabije toekomst 😩


Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Loop ook tegen alle bovenstaande punten aan.

Maar vooral ook tegen het punt dat de kleuren niet aangepast kunnen worden van het grijze plompe blok en de zwarte tekst/lijnen?

Aad Wagner
CHAMPION *

door Aad Wagner
Ik ben bang dat er niet snel verandering in gaat komen.

De factuur is wel overzichtelijk, alleen je kunt er als ontwerper echt geen ene klap mee.

Ik zie graag een toevoeging als "custom CSS" en dat je kunt werken met "tags" waarmee je gegevens uit de database kunt halen om dynamische teksten te maken in de templates. Zoals bij de meeste andere software en bijv. MailChimp.


Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Ben mij vandaag aan het orienteren op Visma. (proefversie) Komend van Davilex ziet het er best aardig uit, alleen die factuur layout is voor mij volstrekt onacceptabel. Dit ga ik echt niet naar mijn klant toesturen. Dat rare grijze blok, onmogelijkheid aanpassingen te doen in tekst of plaats logo, gewoon een rommeltje.  We kunnen dan met workarounds of pdf's iets proberen aan te passen, maar dit hoort toch niet bij een professioneel programma.  Het valt me op dat er van de kant van Visma nul reactie komt op dit onderwerp dat al ruim 2 jaar speelt. De kans op snelle verbetering lijkt dus minimaal. IK ga vanavond maar eens kijken bij de mogelijkheden van Exact. Die zijn wel duurder, maar als het dan ook professioneler is dan moet dat maar.

Iemand daar ervraring mee?

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

het zou inderdaad moeten dat wij zelf een uitgebreide fatsoenlijke factuur-layout kunnen maken, tevens bijvoorbeeld:

ik heb meerdere onderdelen in 1 bedrijf en zou moeten kunnen wisselen in het programma van factuur layout, dit kon bij davilex ook !

ook de herinneringen zijn voor de klant niet duidelijk het lijkt teveel op een factuur met 1 regeltje onderaan die niet eens van kleur veranderd kan worden bv ROOD !

Aad Wagner
CHAMPION *

door Aad Wagner

Ik ben voor. Het hield mij ook enorm tegen om te gaan factureren vanuit Visma. Ik gebruikte TimeChimp voor offertes, projecten en facturen. Door mijn nieuwe boekhouder gebruik ik nu Visma Solo. Omdat verkoopboekingen maken vanuit TimeChimp naar Visma eigenlijk super omslachtig is, ben ik toch maar mijn TimeChimp-projecten en -uren gaan factureren in Visma. 

 

Met een achtergrond PDF lijkt het nog wat. Maar van de lay-out springen de tranen in mijn ogen als grafisch ontwerper. Het beste template-systeem dat ik tot nu toe ken is dat van Gripp. Met een Word-document vol code kun je zelf los gaan op de lay-out. Daarna upload je dat aangepaste Word-document weer in je Gripp-account en beschik je over een eigen slaboon.

 

In TimeChimp heb ik een layout gemaakt met CSS. Dat was iets bewerkelijker, maar uiteindelijk heb ik een mooie template kunnen maken die zelfs op de TimeChimp-website gepubliceerd is als voorbeeld.

 

Alleen ben ik nu qua layout weer terug bij af door te gaan factureren in Visma 😛Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Jeannette1
CONTRIBUTOR ***

door Jeannette1

Wij werken voornamelijk met diensten vanuit Advisor.

Het zou dan ook heel fijn zijn als we de dienst vetgedrukt of cursief kunnen maken en daaronder de opsomming van het aantal uren en doorbelaste kosten.

 

Over het algemeen dus zelf de layout kunnen bepalen/aanpassen, want iedereen heeft zo zijn wensen.

 

Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

mee eens .... het duurt te lang , we wachten al een tijdje tra la la la

 

Aad Wagner
CHAMPION *

door Aad Wagner
Als ik deze topic lees, dan zou ik zeggen: maak de plannen voor Visma openbaar via een roadmap. De wens over de lay-out is van februari 2018 en in mei 2019 weten gebruikers nog steeds niet wat de plannen zijn en of er serieus naar de wens van de gebruiker geluisterd wordt...


Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
P Heijne
CONTRIBUTOR *

door P Heijne

De factuuropmaak is onlogisch. Het is zo slecht dat we handmatig facturen aanmaken en via snelle factuurinvoer in visma eaccounting invoeren. Dat is dubbel werk!

 

Wens 1

Opmaak mogelijkheiden van de tekst, zoals vetgedrukt, underlined, schuinschrift, lettergrootte en kleuren, eigenlijk net als in dit forum.

 

Wens 2

Graag alle bedragen onder elkaar vermelden, dus subtotaal BTW en totaalbedrag.

 

Wens 3

Het hele blok met vervaldatum etc mag weg. Factuurnummer mag naar de kop. Bank is overbodig informatie. Vervaldatum optioneel in de kop. Leveringsdatum ook optioneel in kop.

 

Wens 4

Voor verschillende klanten voeren we verschillende soorten werkzaamheden uit. De opmaak van de facturen moet per klant aanpasbaar zijn, dit is nu niet mogelijk in het pakket. 

 

Wens 5

Bij de debiteur vul ik een contactpersoon, dan wil ik dat de factuur t.a.v. deze contactpersoon komt tussen de adres regels.

bedrijf

t.a.v. de heer huppeldepup

straat 123

1111 PC Ergens

 

Wens 6

Factuurnaam. Helaas ben ik niet verder gekomen dan het maken van conceptfacturen, maar als ik deze bekijk heeft deze de naam factuur of factuur (xx). Dit zou minimaal moeten zijn factuurnummer, bedrijfsnaam.

 

Wens 7 (eigenlijk is dit geen wens)

In de Visma factuur dit voldoet niet aan de eisen die de belastingdienst stelt aan een factuur. Op de factuur staat niet de naam van het bedrijf dat de factuur stuurt, geen kvk-nummer en BTW nummer.  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/wat-moet-er-op-mijn-factuur-staan

De klant moet aankunnen vinken dat hij de volgende gegevens op de factuur wil vermelden

Naam bedrijf, adres bedrijf, telefoonnummer, mobiel nummer, e-mail adres, website, IBAN, KvK en BTW-nummer die dan in de voetnoot kunnen worden vermeld. 

 

 

Wens 8 (eigenlijk ook geen wens)

Al onze klanten zijn bedrijven, wanneer we meerdere factuurregels heb wordt de BTW per factuurregel berekend, waardoor op het eind een verschil zit tussen de BTW volgens Visma en de BTW die aan de klant moet worden berekend. Dit is niet correct, of geef de optie dat je kan kiezen welke BTW rekenmethode je wilt hanteren, of hanteer de BTW rekenmethode voor bedrijven, maar niet zoals de situatie nu is. 

 

 

Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze

Beste P. Heijne, hierbij een reactie op jouw wensen.

 

Om het beter te onderbouwen heb ik en factuurvoorbeeld toegevoegd die ik zojuist heb aangemaakt in een testadministratie. Wellicht helpt dit om naar oplossingen te zoeken.

 

Ik heb eerst alle bedrijfsgegevens vastgelegd in het onderdeel Instellingen - Bedrijf - Algemeen en vervolgens een logo toegevoegd in tabblad Overig.

 

voorbeeld factuur Visma eAccounting.png

logo en instellingen.png

 

Wens 1: wens kan ik mij voorstellen

Wens 2: de gegevens worden op dit moment vermeld op een andere plaats.

Wens 3: dit blok vind ik juist handig voor de ontvanger, alles op één plek. 

Wens 4: kan een wens zijn.

Wens 5: is nu al realiseerbaar via workaround, zie mijn voorbeeld. Op de eerste adresregel vermeld je de naam en 2e adresregel het adres. Contactpersoon wordt nu al vermeld bij Uw referentie.

Wens 6: ik begrijp niet wat je precies bedoeld.

Wens 7: dit is niet juist. De factuur voldoet volgens mij aan de wettelijke eisen.

Wens 8: je kan dit mogelijk oplossen door de artikelbedragen inclusief btw vast te leggen in het artikel.

 

Succes!

Aad Wagner
CHAMPION *

door Aad Wagner

We moeten gewoon een factuursjabloon kunnen maken die aanpasbaar is naar eigen inzicht met een simpel basissjabloon van Visma als uitgangspunt. Als we met {tags} kunnen werken en daarmee gegevens van klanten uit de database kunnen trekken, dan maak je de boel ook persoonlijker.

 

Ik heb een PDF in de achtergrond gezet waar al mijn gegevens in staan. Alles staat er bij mij op die manier op.Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
P Heijne
CONTRIBUTOR *

door P Heijne

Bedankt voor je reactie, helaas reageert Visma niet. Wanneer ik in het forum terug kijk zie ik veel klachten over de factuur opmaak. Visma beloofde in het verleden het op te pakken, maar tot nu toe zonder enig resultaat. De facturering is het onderwerp waar de meeste klachten over zijn. 

 

Wanneer je nieuwe klant overstapt op Visma eAccounting moet je in staat zijn een factuur te maken die aan de wettelijke eisen voldoet, zonder meteen te moeten zoeken naar work arounds en in de opties voor gevorderde gebruikers.

Afwachten met waar Visma mee gaat komen...

 

 

Aad Wagner
CHAMPION *

door Aad Wagner
Ik ben een nieuwe klant. Visma maakt geen transparante indruk. Support laat ook wat te wensen over naar mijn idee... ik ben tot nu toe uitstekend geholpen, alleen moet ik langer wachten op respons ivm andere ontwikkelaars waarvan ik software afneem.

Ik heb in een topic al geopperd om een roadmap openbaar te maken waarin Visma laat zien welke ontwikkelingen er op stapel staan en hoever ze met de ontwikkeling zijn.

Ik heb het idee dat lay-out van de factuur op een plank gelegd is vorig jaar en er niet meer naar omgekeken wordt.


Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Anonymous
Niet van toepassing

door Anonymous

Idd. De facturen aanpassen en voorzien van een opgemaakt tekstje per regel zou heel fijn zijn. Net als een datum vermelding per regel. Veel mensen zijn ooit begonnen met gespecialiseerde factureringsoftware en nu ge-upgraded naar een volledig boekhoud pakket. Waar helaas wat minder aandacht is voor deze o zo belangrijke feature: facturen. Want daarmee communiceren wij met de klant. Ze zouden in feite een apart team moeten zetten op (periodieke) facturen.