annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Highlighted
Anonymous
Niet van toepassing

Factuur opmaak

(bijgewerkt door Roel van der Meulen VISMA ‎13-04-2018 16:32 )

Hallo, is het in de toekomst mogelijk om zelf een factuur opmaak te verzorgen? Ik vind het er niet uitzien en zou dit nooit naar mijn klanten willen sturen. Maar nu moet ik dus handmatig een factuur maken, nadat ik een factuur in een ander programma heb gemaakt = dubbel werk...

33 ANTWOORDEN 33
Highlighted

Re: Factuur opmaak

Beste Kathelijn,

 

Momenteel is het tot beperkte mate mogelijk om de factuur opmaak aan te passen. Echter zijn wij bezig om te kijken naar de mogelijkheden om dit uit te bereiden. 

 

Er wordt volop ontwikkeld aan Visma eAccounting en er komt zeer regelmatig nieuwe functionaliteit bij. Daarom nemen wij jouw signaal mee in het ontwikkelproces.

Of en wanneer de gewenst functie word toegevoegd is nog niet bekend. Meer informatie over nieuwe functies in Visma eAccounting, kan je lezen in het Supportpanel. Of kijk de video terug die na elke maandelijkse update wordt gepubliceerd. Deze video wordt per e-mail en via een melding in Visma eAccounting (Tips & Trucs scherm) onder jouw aandacht gebracht.


Mocht je nog andere ideeën hebben die het werken in eAccounting praktischer maken voor jou, dan kan je deze kenbaar maken via de ideeënbank in de communuity.

 

Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: Factuur opmaak

Hallo Visma,

 

Zelfde vraag. De factuurlayout is echt slecht. Mn eigen logo wordt er zelfs niet afgedrukt. Terwijl ik die wel heb ingelezen.

 

De datum van de artikelregel moet er ook bij. Splitsing per project, maar dan ook even de naam van het project erbij.   En nog zo veel meer. 

 

Hoor graag wanneer we de factuur gaan veranderen.  Ik ben naar Visma overgestapt omdat alles-in-een is. Maar voorlopig was ik over factuurdesk meer tevreden. - erg jammer - maar ik vrees een overstap terug.

 

Met vriendelijke groeten,

Paul 

Highlighted

Re: Factuur opmaak

Beste Paul,

 

Als je in Visma eAccounting een logo hebt ingelezen, dan is het nog van belang om deze in te stellen, voordat deze zichtbaar wordt op de verkoopfactuur. Dit doe je door in het linkermenu te kiezen voor: 'Instellingen', 'Bedrijf' en het tabblad 'Overige'. Vervolgens kies je bij 'Aangepaste achtergrond' voor 'Geüploade logobanner en voettekst' waarna je voor 'Bewaar' kiest.

logo.png

 

Naar verwachting zal in kwartaal 4 van dit jaar, de vernieuwde lay-out module worden toegevoegd aan Visma eAccounting, waardoor meer flexibiliteit ontstaat bij het opmaken van de verkoopfactuur. Indien dat het geval is, dan zal dit kenbaar worden gemaakt via onze eAccounting Community en via het Supportpanel in Visma eAccounting.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Highlighted
CHAMPION *

Re: Factuur opmaak

(bijgewerkt door Sander Kreuze ‎09-07-2018 14:33 )

Kathelijn, ik heb inmiddels aardig wat ervaring met de standaard layout. Kun jij mij een voorbeeld laten zien hoe jij het zou willen?

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: Factuur opmaak

Ik factureer uren aan mn klanten. Dus op de factuur moet minimaal staan:

 

- datum per regel

- aantal uren

- beschrijving werkzaamheden

- uurtarief

- totaal per regel

 

 

Dit alles gegroepeerd per project.

Highlighted
CHAMPION *

Re: Factuur opmaak

Gebruik jij ook de urenregistratie module? Ik factureer namelijk ook uren en koppel projecten aan mijn klanten. Ik gebruik hiervoor de Urenregistratie module. In de declaratietekst voer ik de datum en omschrijving in. Zo heb ik gelijk per dag/week/maand/jaar inzichtelijk waaraan ik mijn uren heb besteedt. Vanuit declaratievoorstellen stuur ik alle te factureren uren uit naar concept verkoopfacturen in eAccounting om vervolgens in één keer uit te kunnen factureren, ideaal!

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Re: Factuur opmaak

Ik heb ook net als Paul behoefte aan een datum veld per factuurregel. En dan bij voorkeur bij elke nieuwe regel de datum en overige gegevens van de de vorige meenemen, werkt lekker snel met invoeren. Ook ik factureer uren maar ook andere zaken waaraan ik een datum wil verbinden. Ik denk dat dat voor de meesten geldt die 1 x per periode verzamelfacturen maken.

 

Bij Reeleezee kon ik per factuur aangeven welke kolommen ik wilde verbergen, dat was toch wel heel erg handig en zou ik ook graag in Eaccounting van Visma willen terug zien.

 

En als laatste zou ik het fijn vinden als de linker kolom uit zou lijnen met de velden in de header van de factuur, maar daar ben ik een mierenn..ker voor.

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: Factuur opmaak

Hallo beste Sander,

Ik werk ook met de urenregistratiemodule ja. Maar het is toch heel raar om in de declaratietekst een datum in te vullen, als je een datumveld hebt bij de urenregistratie. Dan ga je toch niet nog eens in de tekst invullen. Dat datumveld moet gewoon mee genomen worden naar de factuur.

Highlighted
CHAMPION *

Re: Factuur opmaak

Ik heb het helemaal met je eens Paul maar die mogelijkheid is nog niet toegevoegd door Visma dus moet je een workaround toepassen helaas.

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Re: Factuur opmaak

Is er ondertussen dan al meer nieuws over uitgebreidere mogelijkheden hiertoe? Ik zou namelijk ook graag de layout veranderen omdat dit niet zo mooi is. Daarnaast heb ik dat als ik de factuur uitprint, deze kleiner wordt dan het A4 formaat.. Hoe is dit mogelijk?

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Re: Factuur opmaak

Ik ben voor. Het hield mij ook enorm tegen om te gaan factureren vanuit Visma. Ik gebruikte TimeChimp voor offertes, projecten en facturen. Door mijn nieuwe boekhouder gebruik ik nu Visma Solo. Omdat verkoopboekingen maken vanuit TimeChimp naar Visma eigenlijk super omslachtig is, ben ik toch maar mijn TimeChimp-projecten en -uren gaan factureren in Visma. 

 

Met een achtergrond PDF lijkt het nog wat. Maar van de lay-out springen de tranen in mijn ogen als grafisch ontwerper. Het beste template-systeem dat ik tot nu toe ken is dat van Gripp. Met een Word-document vol code kun je zelf los gaan op de lay-out. Daarna upload je dat aangepaste Word-document weer in je Gripp-account en beschik je over een eigen slaboon.

 

In TimeChimp heb ik een layout gemaakt met CSS. Dat was iets bewerkelijker, maar uiteindelijk heb ik een mooie template kunnen maken die zelfs op de TimeChimp-website gepubliceerd is als voorbeeld.

 

Alleen ben ik nu qua layout weer terug bij af door te gaan factureren in Visma 😛Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Factuur opmaak tekstregels vetgedrukt

Wij werken voornamelijk met diensten vanuit Advisor.

Het zou dan ook heel fijn zijn als we de dienst vetgedrukt of cursief kunnen maken en daaronder de opsomming van het aantal uren en doorbelaste kosten.

 

Over het algemeen dus zelf de layout kunnen bepalen/aanpassen, want iedereen heeft zo zijn wensen.

 

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Re: Factuur opmaak tekstregels vetgedrukt

Idd. De facturen aanpassen en voorzien van een opgemaakt tekstje per regel zou heel fijn zijn. Net als een datum vermelding per regel. Veel mensen zijn ooit begonnen met gespecialiseerde factureringsoftware en nu ge-upgraded naar een volledig boekhoud pakket. Waar helaas wat minder aandacht is voor deze o zo belangrijke feature: facturen. Want daarmee communiceren wij met de klant. Ze zouden in feite een apart team moeten zetten op (periodieke) facturen.

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Re: Factuur opmaak

het zou inderdaad moeten dat wij zelf een uitgebreide fatsoenlijke factuur-layout kunnen maken, tevens bijvoorbeeld:

ik heb meerdere onderdelen in 1 bedrijf en zou moeten kunnen wisselen in het programma van factuur layout, dit kon bij davilex ook !

ook de herinneringen zijn voor de klant niet duidelijk het lijkt teveel op een factuur met 1 regeltje onderaan die niet eens van kleur veranderd kan worden bv ROOD !

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Re: Factuur opmaak tekstregels vetgedrukt

mee eens .... het duurt te lang , we wachten al een tijdje tra la la la

 

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Re: Factuur opmaak tekstregels vetgedrukt

Als ik deze topic lees, dan zou ik zeggen: maak de plannen voor Visma openbaar via een roadmap. De wens over de lay-out is van februari 2018 en in mei 2019 weten gebruikers nog steeds niet wat de plannen zijn en of er serieus naar de wens van de gebruiker geluisterd wordt...


Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Re: Factuur opmaak tekstregels vetgedrukt en BTW berekening onjuist

De factuuropmaak is onlogisch. Het is zo slecht dat we handmatig facturen aanmaken en via snelle factuurinvoer in visma eaccounting invoeren. Dat is dubbel werk!

 

Wens 1

Opmaak mogelijkheiden van de tekst, zoals vetgedrukt, underlined, schuinschrift, lettergrootte en kleuren, eigenlijk net als in dit forum.

 

Wens 2

Graag alle bedragen onder elkaar vermelden, dus subtotaal BTW en totaalbedrag.

 

Wens 3

Het hele blok met vervaldatum etc mag weg. Factuurnummer mag naar de kop. Bank is overbodig informatie. Vervaldatum optioneel in de kop. Leveringsdatum ook optioneel in kop.

 

Wens 4

Voor verschillende klanten voeren we verschillende soorten werkzaamheden uit. De opmaak van de facturen moet per klant aanpasbaar zijn, dit is nu niet mogelijk in het pakket. 

 

Wens 5

Bij de debiteur vul ik een contactpersoon, dan wil ik dat de factuur t.a.v. deze contactpersoon komt tussen de adres regels.

bedrijf

t.a.v. de heer huppeldepup

straat 123

1111 PC Ergens

 

Wens 6

Factuurnaam. Helaas ben ik niet verder gekomen dan het maken van conceptfacturen, maar als ik deze bekijk heeft deze de naam factuur of factuur (xx). Dit zou minimaal moeten zijn factuurnummer, bedrijfsnaam.

 

Wens 7 (eigenlijk is dit geen wens)

In de Visma factuur dit voldoet niet aan de eisen die de belastingdienst stelt aan een factuur. Op de factuur staat niet de naam van het bedrijf dat de factuur stuurt, geen kvk-nummer en BTW nummer.  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/wat-moet-er-op-mijn-factuur-staan

De klant moet aankunnen vinken dat hij de volgende gegevens op de factuur wil vermelden

Naam bedrijf, adres bedrijf, telefoonnummer, mobiel nummer, e-mail adres, website, IBAN, KvK en BTW-nummer die dan in de voetnoot kunnen worden vermeld. 

 

 

Wens 8 (eigenlijk ook geen wens)

Al onze klanten zijn bedrijven, wanneer we meerdere factuurregels heb wordt de BTW per factuurregel berekend, waardoor op het eind een verschil zit tussen de BTW volgens Visma en de BTW die aan de klant moet worden berekend. Dit is niet correct, of geef de optie dat je kan kiezen welke BTW rekenmethode je wilt hanteren, of hanteer de BTW rekenmethode voor bedrijven, maar niet zoals de situatie nu is. 

 

 

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Re: Factuur opmaak tekstregels vetgedrukt en BTW berekening onjuist

We moeten gewoon een factuursjabloon kunnen maken die aanpasbaar is naar eigen inzicht met een simpel basissjabloon van Visma als uitgangspunt. Als we met {tags} kunnen werken en daarmee gegevens van klanten uit de database kunnen trekken, dan maak je de boel ook persoonlijker.

 

Ik heb een PDF in de achtergrond gezet waar al mijn gegevens in staan. Alles staat er bij mij op die manier op.Hartelijke groet,
Aad Wagner
Aadwork
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Re: Factuur opmaak tekstregels vetgedrukt en BTW berekening onjuist

Bedankt voor je reactie, helaas reageert Visma niet. Wanneer ik in het forum terug kijk zie ik veel klachten over de factuur opmaak. Visma beloofde in het verleden het op te pakken, maar tot nu toe zonder enig resultaat. De facturering is het onderwerp waar de meeste klachten over zijn. 

 

Wanneer je nieuwe klant overstapt op Visma eAccounting moet je in staat zijn een factuur te maken die aan de wettelijke eisen voldoet, zonder meteen te moeten zoeken naar work arounds en in de opties voor gevorderde gebruikers.

Afwachten met waar Visma mee gaat komen...