Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Saldo grootboekrekening tijdens boeken

door Anonymous

Beste Visma, 

 

Op dit moment ben ik bezig met een boeking van de afschrijving - in ons vorige boekhoudprogramma als ik een X bedrag boekte op grootboek cumm. afschrijving - zag ik direct dat het bestaande saldo versprong (werd hoger of lager ) afhankelijk van debit of credit. Dit is heel handig -zodat je direct weet of je juist boekt. Nu maak ik een boeking en moet ik naderhand het rapport oproepen, terwijl ik weet wat het eindsaldo moet zijn op de afschrijvingsstaat. Ik bedoel dus dat als je boekt op het grootboek 0271 ..dat onderin het boekstuk het saldo tevoorschijn komt - en dus veranderd door hetgeen er wordt opgeboekt. Is dit mogelijk om toe te voegen ? 

 

 

1 ANTWOORD 1
Goedgekeurde oplossing
Mayron Beudeker
VISMA

door Mayron Beudeker (Bijgewerkt ‎15-06-2018 08:47 door Mayron Beudeker VISMA )

Beste Juliette,

 

In de standaard uitvoering van eAccounting, is het niet mogelijk om in het boekstuk vooraf al te zien, wat voor saldowijziging er op grootboekniveau zal plaatsvinden. Ik kan me heel goed voorstellen dat deze mogelijkheid het gewenste inzicht geeft, zodat je precies weet wat voor gevolgen de boeking heeft.

 

Vandaag is er een nieuwe variant : eAccounting Pro uitgebracht, die deze functie wel ondersteunt. Meer informatie daarover kan je terugzien in ons nieuwsbericht van vandaag, mocht deze je zijn ontgaan.

 


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!