Mijn Communities
Help
MPlompen
CONTRIBUTOR **

Correctieafschrijving op "volledig afgeschreven" activa

door MPlompen

Wij zijn in 2022 overgegaan naar Visma.net en daarbij zijn de vaste activa van ons oude systeem overgezet naar Visma.net. Nu blijkt dat er activa niet helemaal tot de restwaarden zijn afgeschreven maar wel de status "volledig afgeschreven" hebben in Visma omdat de levensduur is verstreken. 

 

Nu willen wij een correctieafschrijving doen in het huidige jaar, maar dan krijgen wij de foutmelding dat dit alleen mogelijk is tot de laatste periode binnen de levensduur. Is het op een manier toch mogelijk om deze correctieafschrijving te doen in de huidige periode (zonder fictief de levensduur te verlengen)?

2 ANTWOORDEN 2

door sanderdercksen

Dat is inderdaad niet mogelijk. Alleen de perioden binnen de levensduur van een activum zijn beschikbaar voor het registreren van activatransacties. 

MPlompen
CONTRIBUTOR **

door MPlompen

Is er een work-around mogelijk om dit toch voor elkaar te krijgen? Of kan dit systeemtechnisch toch mogelijk gemaakt worden.  We kunnen geen aanpassingen maken aan cijfers waarvan de boekjaren al zijn afgesloten, dus er zal een correctie gedaan moeten worden in de huidige periode.