Mijn Communities
Help
Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Beperkte toegang tot community / spam

door Raymond_de_Rozario (Bijgewerkt ‎20-12-2022 07:42 door Raymond_de_Rozario )
Status: Nieuw

Goedemorgen,

 

Een tijd geleden was er op de community een discussie of de community wel of niet moet worden opengesteld voor het brede publiek. Vanuit Visma leeft de gedachte dat iedereen mee mag doe in de discussies, terwijl vanuit een groot gedeelte van de klanten wordt aangegeven dat deze toegang moet worden beperkt tot professionals, functioneel beheerders, super users of welke naam ze binnen de organisatie mogen hebben. Dit om een overvloed aan ideeën te voorkomen die standaard gebruikers "leuk" of "handig" vinden, zonder eerst de bovenstaande gebruikers van hun organisatie te raadplegen.

 

Nu is er gister voor de tweede keer een spam bericht van een Noors persoon geplaatst, waarop snel actie is ondernomen. Op zich is twee van dergelijke berichten in een periode van een paar (2?)  maanden natuurlijk niet veel. Het mag duidelijk zijn dat, ondanks dat deze community niet een voor een breed publiek is, dergelijke berichten wel blijven doorkomen. 

 

Vanuit andere functies binnen het ziekenhuis heb ik toegang gehad tot andere platformen met eenzelfde aard als deze. Hier kreeg je alleen toegang door uitnodiging. De aanvraag moest dan worden gedaan door iemand die al toegang had tot deze omgeving, of je moest een verzoek indienen bij de contact persoon van de organisatie. Een goed systeem voor gecontroleerde toegang (en voorkomen van spam)

 

Meningen en toevoegingen?

 

Groeten,

 

Raymond