Mijn Communities
Help
Sita Wennekes
CHAMPION *

Einddatum van vervanging kunnen wijzigen

door Sita Wennekes (Bijgewerkt ‎18-10-2023 09:19 door Maarten VB VISMA )
Status: Afgewezen

Een manager is tijdelijk (met einddatum) vervanger van een collega-manager. Nu wordt er eerder dan de ingevoerde einddatum een manager ingehuurd waardoor de einddatum van de huidige vervanging moet worden ingekort. Het aanpassen van de einddatum is echter niet mogelijk.

 

Het zou fijn zijn wanneer je de einddatum zou kunnen aanpassen.

1 Opmerking
door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Afgewezen

Hoi @Sita Wennekes,

 

Bedankt voor het indienen van dit idee. We hebben het bekeken en besloten het af te wijzen.

 

Tijdens de ontwikkeling van de schermen voor de 'vervanging beheren' hebben we gezocht naar de balans tussen functionaliteit en ontwikkeltijd. Een manager (of iemand anders met een rol) kan zijn eigen lopende vervanging wel wijzigen. Maar een beheerder heeft meer rechten. Een beheerder kan namelijk zowel de ''échte manager'' als de ''vervanger'' invullen. 

 

Dat betekent in de ontwikkeling van een 'wijzig scherm voor de beheerder' dat we moeten bepalen of je bijvoorbeeld ook velden als ''échte manager'' of ''vervanger'' wijzigbaar moeten zijn. En heel praktisch moet er dus een nieuwe knop komen met 'wijzigen' en ook het scherm voor 'wijzigen' moet volledig worden ontwikkeld. 

 

In jouw voorbeeld kan je kiezen om de bestaande vervanging te 'beëindigen' en opnieuw vervanging in te voeren met de nieuwe einddatum. Dat is inderdaad iets meer werk dan kunnen wijzigen, maar hopelijk niet onoverkoombaar. 

 

Dus een terecht idee, maar we denken dat er ideeën zijn waar we medewerkers, managers en beheerders nog blijer mee maken. Daarom hebben we dit idee afgewezen.