Mijn Communities
Help
Lieke Sterk Huis
CHAMPION ***

Gewerkte dagen - Extra mogelijkheid voor reizen naar kantoor met OV

door Lieke Sterk Huis
Status: In onderzoek

Binnen onze organisatie hebben medewerkers zelf de mogelijkheid om te kiezen tussen reizen met eigen vervoer of met OV naar het werk en ook nog thuiswerken. Dus wij hebben eigenlijk 3 mogelijkheden voor de gewerkte dagen. Voor het reizen met OV hebben wij omgerekend hoeveel cent per km een medewerker ontvangt op basis van het laagste tarief tweede klasse. 

Nu lopen we tegen het probleem aan dat we maar twee mogelijkheden in de App kunnen aangeven; thuis of kantoor. 

Is het mogelijk om een 3e optie hierin toe te voegen, bijv. thuiswerken, werklocatie eigen vervoer én werklocatie OV.

10 Opmerkingen
door Bastiaan Friederichs

Hi @Lieke Sterk Huis,

Vanuit een aantal andere klanten heb ik ook gehoord dat men de categorie "Werk" verder zou willen verbijzonderen.
Met name vanuit de context van het type vervoer (Auto, Elektrische auto, Fiets, etc.)

De variant Openbaar vervoer heb ik nog niet gehoord. Althans niet op de manier die je beschrijft.
Ik begrijp dat jullie dus geen NS Business card uitgeven, maar dat de medewerker recht heeft op een andere vergoeding?

Kan ik hier ergens meer over lezen (CAO?) of kun je meer info delen?

We zijn aan het onderzoeken in hoeverre duurzaamheid, de keuze voor vervoer, en de differentiatie in vergoeding een trend is naar de toekomst toe, dus alle informatie is welkom.

Zie ook https://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10463943/werkgevers-moeten-co2-uitstoot-van-personeel-gaan-bijh...
Eelko
CONTRIBUTOR **
door Eelko

Wij hebben ook in de reiskostenvergoeding onderscheid, maar dan in 3 categorieën: n.v.t. (minder dan 10 km) , OV of eigen vervoer. Voor ons is op zich de optie thuis of kantoor voldoende keuze, maar om de app te kunnen gebruiken moeten wel de volgende gegevens in Bo4 vast gelegd kunnen worden:

thuiswerk dagen, kantoor dagen en totale werk dagen (een werk dag is of een thuiswerk dag of een kantoor dag).

de thuiswerkvergoeding (á 2  euro per dag netto)

bij de personen met de keuze eigenvervoer de reiskostenvergoeding (conform onze tabel op basis van kantoordagen per maand) 

@Bastiaan Friederichs er zijn dus zeker ander klanten met vergelijkbare uitdagingen.

Lieke Sterk Huis
CHAMPION ***
door Lieke Sterk Huis

@Bastiaan Friederichs, wij hebben de cao jeugdzorg die het volgende aangeeft:

Als de werknemer met het openbaar vervoer reist, dan ontvangt de werknemer de noodzakelijk te maken reiskosten voor het reizen met de laagste klasse van het openbaar vervoer en betaalt hij geen eigen bijdrage. De werknemer moet wel alle vervoersbewijzen inleveren bij de werkgever (via een uitdraai van zijn OV-chipkaart).

Wij hebben nu omgerekend wat het tarief voor de laagste klassen openbaar vervoer is, namelijk € 0,12 per kilometer. Wij zijn en zorg organisatie en hebben geen NS business cards. Verder ontvangen medewerkers die met de fiets of auto gaan hetzelfde bedrag per kilometer. Tegenwoordig komen ook veel medewerkers met een elektrische fiets naar hun werklocatie die 30 kilometer van hun werklocatie wonen.

Taroena1
CONTRIBUTOR **
door Taroena1

De differentiatie in vergoeding i.v.m. duurzaamheid is iets waar bij ons in de organisatie over nagedacht wordt. Het is voor ons zeker interessant als de we onderscheid kunnen maken in de verschillende manieren van het declareren van verschillende reisbewegingen. Fijn dat jullie dit aan het onderzoeken zijn.

door Bastiaan Friederichs
Status changed to: Status: In onderzoek
 
Linda_FB_WMD
CONTRIBUTOR ***
door Linda_FB_WMD

Ook wij willen graag een 3e optie aan de app toegevoegd hebben. 

Medewerkers mogen bij ons kiezen of zij hun km declareren of de kosten voor openbaar vervoer. Deze OV kosten kunnen zij als overige declaratie indienen. De verwarring ontstaat echter als zij hun gewerkte dagen gaan registreren. Ze kunnen prima aangeven wanneer ze thuis werkten en wanneer op kantoor, maar staan er niet bij stil dat er een betaling vastzit aan het vinkje 'kantoor'. In dat geval krijgen ze dus naast hun ingediende declaratie overige (OV) kosten, ook nog eens een km vergoeding uitbetaald. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Ik zou graag 3 opties in de app zien:

1 Naar kantoor met eigen vervoer

2 Naar kantoor met openbaar vervoer

3 Thuis

 

Daarbij is optie 2 puur ter informatie, er mag geen uitbetaling aan deze optie gekoppeld zijn.

 

Nu moeten wij uitleggen dat ze alleen hun thuiswerkdagen aanvinken en dat is vragen om verkeerde invoer. Deze groep uitsluiten voor de app kan ook niet, want daarmee verplichten we ze in feite om iedere dag met het openbaar vervoer te reizen, terwijl Jantje misschien wel op maandag met de bus wil, op dinsdag met de auto en op woensdag thuis werkt. 

 

Graag dus een 3e optie aanmaken, die niet gekoppeld is aan een uit te betalen bedrag (of aan een 0 bedrag, dat kan wel).

Hillary Amoah
CONTRIBUTOR ***
door Hillary Amoah

Wij zouden ook een derde optie in de App willen en hebben een soortgelijke wens als @Linda_FB_WMD.

Bij ons gaat het nog steeds fout bij Gewerkte dagen, omdat de gebruikers werk niet associëren met de km-vergoeding, waardoor er dubbel gedeclareerd wordt. 

Mark Foster
CONTRIBUTOR **
door Mark Foster

Wij willen ook de mogelijkheid om binnen de organisatie de mogelijkheid om een extra icoon(en) toe te voegen in de app tbv de “gewerkte dagen” zodat je kunt aangeven wanneer je met de auto, OV, te voet of de fiets bent gekomen.

Goed om deze ontwikkeling te stimuleren, zeker in het kader van duurzaamheid.

Verschillende manieren van reisbeweging maakt het niet alleen makkelijker voor salarisadministratie, ik vermoed dat de aanwezigheid van verschillende reisvormen zou men stimuleren om niet altijd de auto te nemen.

Dus win win voor iedereen

 

 

Gea Bussink-Veerbeek
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek

Voor ons geldt hetzelfde als @Linda_FB_WMD 

door Bastiaan Friederichs

Ik heb zojuist het volgende nieuwsbericht geplaatst: https://community.visma.com/t5/Nieuws-Youforce-APP/Aankondiging-Extra-categorie-voor-Gewerkte-dagen/...

Het verbijzonderen op vervoersmiddel en/of het aanleveren van afstand (kilometers) is iets wat we mogelijk later zullen doen. Bijvoorbeeld als onderdeel van de Werkgebonden personenmobiliteit of als we andere verbeteringen m.b.t. verduurzaming zullen implementeren.