Mijn Communities
Help
Sjoerd van t Hullenaar
CONTRIBUTOR **

Workflowtaken Selfservice kunnen behandelen in de app

door Sjoerd van t Hullenaar (Bijgewerkt ‎18-10-2023 09:05 door Maarten VB VISMA )
Status: Gerealiseerd

Hallo,

Het zou fijn zijn om de app verder uit te breiden waarbij je als MW/LG of Professional taken vanuit Self Service kan inzien en bewerken vanuit de app. 
Hiermee zouden bedrijven nog efficiënter kunnen schakelen doordat men niet achter een pc hoeft te zitten. Bijvoorbeeld voor (kleine) verwerkingen waardoor processen snellere doorgang hebben tot afronding.

5 Opmerkingen
door Christiaan Sluis
Status changed to: Status: Ingepland

Hoi Sjoerd,

 

Allereerst superfijn om te zien dat mee wilt denken over de verbeteringen in de app. Op dit moment zijn we hard aan het werk om de inbox in de app en desktop volledig te maken met onder andere ook de taken uit Self Service. In Mijn Youforce (desktop) kan je straks vanuit de Inbox direct de Self Service workflow/taak afhandelen. Voor de app ligt dat iets lastiger. Vanwege de enorme vrijheid qua inrichting in Self Service is het voor het system niet te bepalen wat een makkelijke taak is. Zo kan de workflow simpel lijken door maar weinig activiteiten en knoppen, maar een andere heeft een enorme dialoog met hele lange formulieren en tekst. Daarom richten we ons nu eerst op het tonen van de Self Service taken in de Inbox van de Youforce app zodat gebruikers weten dat er een actie gevraagd wordt. Het uitvoeren daarvan zal de gebruiker dan kunnen doen in MijnYouforce (desktop). Uiteraard blijven we in gesprek om de functionaliteit te verbeteren en uit te breiden.

 

Vanwege deze ontwikkelingen geef ik je idee 'ingepland'. Maar weet dat dit dus gaat over het kunnen zien van alle Self Service workflows in de Inbox van de Youforce app. Dus niet over het kunnen afhandelen via de Youforce app.

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Gerealiseerd

Hoi @Sjoerd van t Hullenaar ,

 

Goed nieuws op het belangrijkste gedeelte van je idee. Je gaf aan ''kan inzien en bewerken vanuit de app''.

 

Het onderdeel inzien is gerealisseerd. In de loop van de maand zie je alle Self Service workflwos ook in de inbox van de App. Lees alles hierover in: Alle notificaties in de Youforce App 

 

Wat betreft 'bewerken' verwachten we niet dat het realistisch is. Met name omdat jij zelf ook aangeeft '(kleine) verwerkingen'. Dat is natuurlijk erg moeilijk om te bepalen. Iedere workflow is een unieke combinatie van rubrieken, formulieren en dialogen.

 

Maar hopelijk maken we al veel MW/LG of Professional blij met Alle notificaties in de Youforce App 

door Bart Kok - Gemeente Venlo

@Remco te Ronde 

 

Wij zijn bezig met het testen van declaraties in de app. Een medewerker heeft een declaratie ingediend, maar de manager krijgt hiervan geen notificatie op de telefoon. Is dit met de release van 24 juni opgelost en krijgt de manager dan ook een notificatie op de telefoon om de mutatie te controleren?

door Remco te Ronde

Hoi @Bart Kok - Gemeente Venlo ,

 

Bedoel je géén notificatie in de Inbox? Of géén push-notificatie?

 

Als er géén notificatie in de Inbox staat ontvangen we graag meer informatie via het ServiceCenter. Want dat moet zeker werken.

Want met push-meldingen voor managers zijn we altijd terughoudend (zie meer informatie: https://community.visma.com/t5/Nieuws-Youforce-App/Push-notificatie-beschikbaar-in-Youforce-app-vers...). Maar dat kunnen we wel op organisatie-niveau (dus voor Gemeente Venlo) aanzetten als jij daar voorstander van bent.

door Bart Kok - Gemeente Venlo

Hoi @Remco te Ronde 

 

Ik bedoel hier géén push notificatie. De manager zou het fijn vinden om een melding te ontvangen op de telefoon als de medewerker een declaratie heeft ingediend via app. We zullen dit intern bespreken. Indien we dit dit aan willen zitten maken we hiervoor een melding bij het Service Center.

 

De taak komt netjes in de Inbox.