Mijn Communities
Help
lcheung
CONTRIBUTOR ***

(deel) herstelmeldingen moeten niet meer aanpasbaar zijn door leidinggevende na ca 2 maanden

door lcheung (Bijgewerkt ‎28-05-2024 08:02 door Maarten VB VISMA )
Status: In onderzoek

Momenteel is het zo dat leidinggevende bij de verzuimapp hun medewerker ziek kunnen melden. Echter kunnen ze onbeperkt met terugwerkende kracht zowel datum als percentage veranderen van de zieke medewerker. Stel dat een medewerker een jaar ziek is, dan kan de leidinggevende dus met het potloodje zowel datum als percentage wijzigen. Dat is niet wenselijk en foutgevoeilig! Wijzigen met terugwerkende kracht zou moeten kunnen tot ca 2 maanden na een herstelmelding, maar de historie wil je hoe dan ook behouden. Als er salaris moet worden ingehouden bij de medewerker, stuit je op de volgende vraag. Hoe weet je wat er is geweest en hoe ver moet je in de tijd om de correctie op te voeren? Graag dit aanpassen in het systeem.

Onderstaande afbeelding toegevoegd. Zelfs als beide opties op inactief staan, kan de leidinggevende gewoon alles nog wijzigen.

 

lcheung_0-1706084856412.png

 

1 Opmerking
Maarten VB
VISMA
door Maarten VB
Status changed to: Status: In onderzoek

@lcheung We gaan dit idee meenemen in de huidige ontwikkelingen en onderzoek voor het realiseren van "Ziek & herstelmelden door de medewerker". 

We denken hier aan een aantal mogelijke oplossingrichtingen:

  • Een (inrichtbare) beperking van hoe ver in het verleden een wijziging gedaan mag worden door een "gewone" gebruiker (medewerker of manager). Dit is eigenlijk een beetje wat jij voorstelt.
  • Een (inrichtbare) inrichting waarbij mutaties voor controle langs een professionele gebruiker moeten. Je zou hierbij dus kunnen denken aan "Indien een mutatie x dagen in het verleden ligt, moet de mutatie goedgekeurd worden door rol Y".

Zodra we duidelijkheid hebben wat en hoe we dit willen gaan realiseren zal ik dat ook in dit idee duidelijk maken.