Mijn Communities
Help
Nina97
CONTRIBUTOR **

Verkoop verlof meteen inzichtelijk in verlofkaart / blokkade

door Nina97 (Bijgewerkt ‎04-01-2024 15:22 door Nina97 )
Status: Bestaat al

Wanneer er wordt gekozen voor het verkopen van verlof via het IKB (in flex benefits) wordt het verlof op de verlofkaart er pas afgeboekt nadat flex benefits is verwerkt. Bij ons is dit 1 keer per maand. 

Stel iemand doet een aanvraag in flex beneftis voor het verkopen van verlof op 1 januari en eind januari wordt flex benefits pas verwerkt, dan kan in de tussentijd de medewerker het verlof afboeken middels een aanvraag verlof. Wij wensen hier een blokkade op, zodat het verlof niet dubbel afgeboekt kan worden. Of dat het verlof er meteen wordt afgeboekt nadat de aanvraag verkopen verlof is goedgekeurd. 

1 Opmerking
door André Visschers
Status changed to: Status: Bestaat al

Beste @Nina97 

 

Hartelijk dank voor dit idee.

In overleg met de product owner van HR Self Service hebben we dit idee verplaatst naar de community van Flex Benefits.

 

In Flex Benefits bestaat er namelijk al een mogelijkheid om verkochte uren sneller te exporteren naar HR Core Beaufort. In de standaard instelling is het inderdaad zo dat de verlofrechtmutatie en de salarismutatie worden aangemaakt en verstuurd naar HR Core Beaufort op het moment dat de beheerder (meestal 1 keer per maand) de exportfunctie draait in Flex Benefits.

 

We hebben een aanvulling op deze standaard.

Je kunt de flexpakket parameter PARR_VerlofrechtmutatieBijGoedgekeurd instellen op TRUE (aan). In dat geval worden de verlofrechtmutatie en de salarismutatie gescheiden aangemaakt.

 

De verlofrechtmutatie wordt vrijwel direct aangemaakt en verstuurd naar HR Core Beaufort op het moment dat de aanvraag voor Verlof kopen of Verlof verkopen de status "goedgekeurd" krijgt in Flex Benefits. Dit geldt voor aanvragen voor verlof kopen en verlof verkopen voor de huidige exportmaand. De aanvraag krijgt dan de status "urenverwerkt".  Aanvragen voor toekomstige maanden worden aangemaakt in de maand waarvoor de aanvraag is ingediend.


De salarismutatie voor de inhouding van de waarde van gekochte uren of de uitbetaling van de waarde van verkochte uren wordt als vanouds aangemaakt door de exportfunctie op het moment dat de beheerder de exportfunctie draait in Flex Benefits.