Mijn Communities
Help
Ellie van der Heide
CHAMPION **

2e standaard rubriek voor functienaam in beaufort met koppeling naar APP

door Ellie van der Heide
Status: Afgewezen

Dag collega's, 

wij kennen een functienaam en functiecode volgens ons functiehuis, bijvoorbeeld 

Functie VA009 met omschrijving Vaktechnisch A. Deze wordt vervolgens ook zo in de APP gepresenteerd. 

Al jaren gebruiken wij een eigen rubriek met functienaam (werkvloerbenaming ook wel genoemd). Daarin staat in dit geval de functienaam, bijvoorbeeld HR medewerker verzuim. 

Deze rubriek is echter niet aan te sturen in de APP.

 

Zijn er meer klanten die naast de standaard code voor functie(naam) nog een eigen rubriek gebruiken?  Of dit wenselijk vinden?

Nu wij namelijk vragen om het mogelijk te maken om onze eigen code in de App terug te laten komen is dat geen optie. 

Aangegeven wordt dat wanneer dit een wens is (of in gebruik is) bij meerdere klanten er mogelijk wel een rubriek in Beaufort aangewezen kan worden als standaard rubriek, waardoor er mogelijk toch een oplossing voorhanden komt voor de App. 

 

Graag jullie like als jullie dit idee steunen. Dank !

 

6 Opmerkingen
Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

@Ellie van der Heide . Hier ook de wens voor de mogelijkheid om een 2e functie vast te leggen op dienstverbandniveau in Beaufort. We werken met een generieke functie (P01107) en een specifieke functie (eigen vrije rubriek). Een eigen vrije rubriek heeft vele nadelen, vandaar dat we hier ook graag een standaard rubriek voor zouden willen hebben in Beaufort. Het zou helemaal perfect zijn indien we deze 2 rubrieken aan elkaar zouden kunnen koppelen (onder 1 generieke functie vallen voor ons meerdere specifieke functies), zodat we dit op ook de gewenste manier kunnen gebruiken binnen de HRSS workflows. 

gerardklompsowp
CONTRIBUTOR *
door gerardklompsowp

@Ellie van der Heide  @Anonymous 

Ik steun jullie wens. Ik herken deze wens bij veel kanten waarvoor ik werkzaam ben. Deze toevoeging van de specifieke functie (code en naam) is dringend gewenst omdat veel applicaties waarmee Beaufort via BINT/API wordt gekoppeld ook gebruik (willen) maken van dit gegevensitem. Denk o.a. aan gebruik bij IAM-applicaties en RBAC-profielen, de door jullie aangegeven applicaties en andere zoals roosterplanningsystemen en leer-& ontwikkel-systemen.   

Ellie van der Heide
CHAMPION **
door Ellie van der Heide

Dank @gerardklompsowp  voor t onderschrijven en de aanvulling. Je zou toch denken dat dit idee dan heel veel likes zou moeten kunnen krijgen

MdeBeer
CHAMPION **
door MdeBeer

Deze 2e rubriek is bij ons ook zeer gewenst. Ik kan helaas maar 1 like geven😊

Het zou fijn zijn als iedereen die dit ook maar enigszins een goed idee vind een like achter laat.

Ellie van der Heide
CHAMPION **
door Ellie van der Heide

@Jos Ruitenbeek wilde jij hier nog op reageren?

 

door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: Afgewezen

Hartelijk dank voor dit idee. 

Deze wens hebben we recent ook al via https://community.visma.com/t5/Ideeen-Youforce-HR-Core-Beaufort/Extra-rubriek-met-tabel-tbv-werknaam... binnengekregen. In dat kader hebben we er uitgebreid naar gekeken met helaas een negatieve conclusie. Dat laatste ivm impact voor zowel het systeem als gebruiker.

 

Voor het gemak plaats ik hier nog even de conclusie uit dat andere idee:

Helaas zien wij binnen afzienbare tijd geen plek op de roadmap voor dit idee en zal daarom niet ingepland worden. Het realiseren van een generieke oplossing waarbij een 'tweede' functietabel gekoppeld wordt aan de bestaande functietabel heeft te veel impact voor zowel de applicatie als ook de gebruikers.

Gelukkig is er wel een alternatieve oplossing beschikbaar. Zoals je al aangeeft is er naast de generieke functiebenamingen (o.a. HR21, Het Functiegebouw, FUWater) vaak ook behoefte aan eigen werknamen.

Beaufort kent de 'primaire' functie P01107 waarbij de functienamen door de organisatie zelf kunnen worden ingericht. Diezelfde P01107 wordt binnen andere modules (zoals o.a. Self Service en Performance Management) gebruikt om aanvullende functionaliteiten te sturen. In de praktijk hebben organisaties op verschillende plaatsen behoefte aan een van de twee functiebenamingen, de ene keer de generieke functie, de andere keer de specifieke. Naast P01107 wordt er dan een vrije rubriek aangemaakt voor de andere functiebenaming.

Op basis van het verschillend gebruik, rekening houdend met de doorwerking van P01107 wordt er dan een keuze gemaakt:
P01107 = Generieke functie en vrije rubriek voor Specifieke functie
P01107 = Specifieke functie en vrije rubriek voor Generieke functie

De vrije rubriek wordt op DVB niveau vastgelegd, met eventueel de mogelijkheid dit veld te vullen met behulp van javascript in het HSS formulier. Op deze wijze kunnen zowel de generieke als de specifieke functiebenaming worden ondersteund. Overigens: de standaard rubriek is in de IAM API beschikbaar, de vrije rubriek kan in de Extensions API beschikbaar worden gemaakt.