Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Automatisch corrigeren verlof toekomst bij uitdienstmelding (HCB4-I-180)

door Anonymous
Status: Afgewezen

Als een medewerker bijvoorbeeld verlof aanvraagd voor juni 2021 en dit wordt goedgekeurd, dan wordt het verlof al verwerkt als opgenomen verlof in HR Core. Maar als de medewerker om wat voor reden dan ook bijvoorbeeld april 2021 uitdienst gaat dan blijft dit verlof staan alsof het is opgenomen. Dit is uiteraard niet juist aangezien de medewerker al uitdienst is voordat het verlof genoten kan worden. Bij een uitdienst melding met een verlofopname na de datum uitdienst zou eigenlijk het systeem de verlofopnames in de toekomst ongedaan moeten maken zodat het verlofsaldo bij de afrekening juist is.

9 Opmerkingen
Former Member
CHAMPION ***
door Former Member
Hartelijk dank voor je idee. Het toegekende nummer is: HCB4-I-180
Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

En ook dit heeft met Verlofmodule te maken. Graag als speerpunt meenemen in verbeteringen Verlofadministratie

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Prima idee om aan te passen.

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Prima idee om aan te passen. Voorkomt verwarring en extra werk.

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Lijkt me logisch

door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: In onderzoek

Hartelijk dank voor dit idee.

Zou het volstaan als we in dergelijke gevallen dit signaleren (zoals we nu ook al doen bij ziekte en een datum uit dienst)? Dus geen volledig automatische correctie maar een signaal dat hier sprake van is. Dit ivm de impact van een volledig automatische correctie versus de andere prioriteiten die we op de rol hebben staan.

door Frank JHM Poell

@Anonymous kun je nog even reageren op mijn vraag van 29-06-2022? Alvast dank. En heeft deze wens betrekking op Beaufort of op HRSS als zijnde bron? 

 

Danny_Lee
VISMA
door Danny_Lee

@Frank JHM Poell het signaal dat je aangeeft in je bericht op 29-06-2022 wordt alleen gegeven op het moment dat je handmatig een uitdienstdatum verwerkt. Deze worden vanuit HRSS aangeleverd waardoor dit signaal niet gezien wordt. Aangezien een volledige automatische correctie een grotere impact heeft gaan we meer richting een melding in de ontslagbevestiging aan de medewerker. Hiermee is de medewerker zelf verantwoordelijk voor het tijdig intrekken van het verlof na datum uitdienst.

door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: Afgewezen

@Danny_Lee dus voor jou is het vraagstuk nu afdoende opgelost?

Overigens delen we de mening dat het automatisch corrigeren te veel voeten in de aarde heeft.

Als alternatief kan een signaal obv Actieve Signalering worden ingericht waarbij de trigger rubriek P00830 (datum uit dienst) met als conditie een verloftijdvak na de datum uit dienst.