Mijn Communities
Help
Sita Wennekes
CHAMPION *

Ingangsdatum mutatie HR Core ook in Youforce hanteren

door Sita Wennekes
Status: In onderzoek

Het zou handig zijn wanneer de ingangsdatum van een mutatie die ingevoerd wordt in Youforce en geëxporteerd wordt naar HR Core ook geldt voor de Self service.

Voorbeeld:

Een medewerker wordt intern overgeplaatst naar een ander team met als ingangsdatum 1 september. De salarisadministratie draait de salarisrun van augustus. Na de salarisrun is de mutatie die ingaat op 1 september al verwerkt in HR Core online én ook in de Self service.  Hierdoor kan de oude manager zijn vertrekkende medewerker niet meer oproepen. 

5 Opmerkingen
Rianne van der Linden
CONTRIBUTOR ***
door Rianne van der Linden

Inderdaad, leidinggevenden hebben hier bij ons ook last van, maar ook de overgeplaatste medewerker zelf wanneer hij bijvoorbeeld op één van zijn laatste werkdagen op zijn "oude" werkplek nog een declaratie wil indienen die betrekking heeft op deze "oude" werkplek. In Self Service is hij al overgezet naar zijn nieuwe afdeling en kan hij geen declaratie meer indienen op de oude afdeling. 

Eddie Veltman1
CONTRIBUTOR ***
door Eddie Veltman1

Precies, ook bij ons hoor ik deze geluiden.

Inge vd Kamp
CONTRIBUTOR *
door Inge vd Kamp

Daar hebben wij ook enorm last van. Hopelijk kan Visma/Raet met een oplossing komen. We hebben hier al vaker over geklaagd.

door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: In onderzoek

@sita Kun jij ter verduidelijking misschien het voorbeeld aanvullen qua plek waar je de mutaties vastlegt en welke ingangsdata je daarbij gebruikt? Ons is ook niet helemaal duidelijk in welke context de salarisaanlevering hierbij een rol speelt ('...Na de salarisrun is de mutatie die ingaat op 1 september al verwerkt in HR Core online én ook in de Self service').

Alvast dank!

Paul Wevers Consultancy
CONTRIBUTOR ***
door Paul Wevers Consultancy

@Frank JHM Poell namens @Sita Wennekes  hierbij een voorbeeld:

 

  • Leidinggevende plaatst een medewerker over per 1-1-2024 via een mutatie in HRSS.
  • In HRcore wordt de mutatie geparkeerd tot dat de salarisverwerking afgesloten wordt (wij verwerken de salarissen al op de 7e dag van de maand omdat we moeten betalen op de 15e van de maand).
  • Na het afsluiten van de salarisverwerking van december 2023 zullen de mutaties voor de maand januari 2024 al doorgevoerd worden in HRcore.
  • De mutaties zijn in HRCore verwerkt en worden geëxporteerd naar HRSS. Dat betekent dat de medewerker uit ons voorbeeld al op de 7e dag van de maand december op de nieuwe afdeling staat. Terwijl deze pas op 1-1-2024 daar gaat werken. De manager die leiding geeft aan de medewerker tot en met 31-12-2023 kan niets meer zien/goedkeuren van deze medewerker.

Wij zouden graag willen dat de mutatie in HRcore pas daadwerkelijk zichtbaar wordt op de datum dat deze in gaat. Dus zodra de systeemdatum 1-1-2024 is moet deze pas zichtbaar worden in HRcore en dan pas geëxporteerd worden naar HRSS.

 

Als er vragen zijn laat het dan even weten, misschien moeten we dan een overleg plannen om het eea te verduidelijken.

 

Hartelijke groet,

Sita Wennekes en Paul Wevers