Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Rol toewijzing ook in 1 keer alle registraties per persoon afsluiten (HCB4-I-165)

door Anonymous
Status: Gerealiseerd

Wij maken veel gebruik van de rol toewijzing. Het toekennen via de boom optie is een fijne optie.,

Echter bij het afsluiten is dit een uitdaging.

Het lijkt ons handig om ook via de boomoptie een aantal aanvullende zaken te kunnen doen:

  1. Bij een medewerker in 1 keer alle rechten kunnen afsluiten, het toevoegen van een einddatum.
  2. Bij een medewerker nieuwe afdelingen in een keer toe te kunnen voegen.Dus dat alleen de nieuwe afdelingen worden toegevoegd.
18 Opmerkingen
Former Member
CHAMPION ***
door Former Member
Hartelijk dank voor je idee. Het toegekende nummer is: HCB4-I-165
Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Dag Eelko mogelijk mosterd na de maaltijd maar zijn jullie bekend met de procedure 700010 Roltoewijzing persoon? Dit komt denk ik vrijwel overeen met waar je naar zoekt, m.u.v. het feit dat je per OE moet muteren. Maar je kun het dan vanuit de persoon vastleggen, i.p.v. vanuit de OE-structuur. 

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Beste Timo,

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

daar zijn we zeker van op de hoogte. Maar aangezien wij alle rollen die we binnen Self service gebruiken op deze wijze vastleggen en ook de rollen voor ons eigen BI omgeving zo willen vast leggen. moeten we met enige regelmaat ook rollen voor een medewerker afsluiten. En bij meer dan 500 afdelingen en mensen die voor alle afdelingen een rol hebben is dit erg tijdrovend als je wel in 1 keer een rol voor alle afdelingen kan toe kennen maar niet kan intrekken. We hebben gekeken en we hebben gemiddeld per afdeling tussen de 75 en 125 rollen toe te kennen. Dus dan snap je dat we dit graag zo eenvoudig mogelijk willen.  

door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: Realisatie waarschijnlijk

Hartelijk dank voor dit idee.

We zullen dit idee op de roadmap plaatsen. De functie 700010 Roltoewijzing persoon zal worden uitgebreid met de mogelijkheid om ook collectief een einddatum door te voeren bij alle afdelingen van de geselecteerde persoon. Het moment van opleveren zal op standaard wijze in de release notes worden gemeld.

 

Eelko Gerritse HAN
CHAMPION *
door Eelko Gerritse HAN

@Frank JHM Poell als jullie dan toch bezig gaan met de boomoptie, kan die dan ook zo ingericht worden dat je via de boomoptie alle ontbrekende (nieuwe organisatie onderdelen) in 1 keer kan toevoegen. Ik moet nu bij 54 mensen 59 nieuwe afdelingen toevoegen. Omdat er 59 nieuwe afdelingen zijn gekomen. Dit is nu echt monniken werk.

Glenn Verheul
CONTRIBUTOR *
door Glenn Verheul

Wij hebben hier ook last van. iemand een einddatum meegeven om meerdere OE's is vaak zeer tijdrovend.

 

FBB Zorgboog
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door FBB Zorgboog

@Frank JHM Poell is er al nieuws te melden over de status?

Met de opkomst van autorisatiebeheer en het advies gebruik te maken van rollen in Beaufort wordt de behoefte aan een werkbare oplossing steeds groter.

Om je een beeld te geven en de urgentie te benadrukken:

  • We hebben 2421 afdelingen onder de hoofdgroep staan. Daarvan zijn er 'slechts' 628 actief.
  • Wanneer ik 1 persoon met een rol moet koppelen aan alle actieve afdelingen, dan valt het nog mee > 14 x invoeren, steeds met gebruik van vinkje Boomoptie.
  • Gaat het om meer personen, bijv de salarisadministratie, dan moet dit uiteraard voor ieder persoon afzonderlijk gebeuren.

[zie ook Inactieve OE's uitsluiten bij roltoewijzing persoo... - Visma Community ]

door Frank JHM Poell

Goedemiddag @FBB Zorgboog, bedankt voor de toelichting inzake urgentie. We zijn hier mee bezig. 

 

Qua oplossing zal naast de bestaande 'Toevoegen' knop ook een 'Beëindigen' worden toegevoegd. Nadat een selectie is gemaakt, kan de beoogde einddatum (en evt omschrijving) worden ingevuld waarna na het drukken op de knop 'Beëindigen' alle voorkomens worden aangepast. Gaat deze oplossing jullie helpen?

Qua oplevermoment: we streven er naar deze oplossing in de 05 release uit te rollen. Dit is echter onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

 

Roleassignment_collectiveclosing - Copy.jpg

Glenn Verheul
CONTRIBUTOR *
door Glenn Verheul

Ook voor ons geldt dat we veel OE's hebben en veel gebruikersrollen Dit is voor ons zeker een zeer gewenste oplossing.

FBB Zorgboog
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door FBB Zorgboog

@Frank JHM Poell Die oplossing gaat zeker helpen.

Maar zijn er plannen om bij die aanpassing / oplevering dan ook direct de oplossing voor het uitsluiten van inactieve afdelingen mee te nemen? [Inactieve OE's uitsluiten bij roltoewijzing persoo... - Visma Community], want pas dan is de functionaliteit Roltoewijzing helemaal top

door Frank JHM Poell

Goedemiddag @Glenn Verheul en @FBB Zorgboog ,  bedankt voor jullie reactie!

Wat betreft uitsluiten inactieve afdelingen: ook deze staat op de ontwikkelagenda en volgt zo spoedig mogelijk. 

door Frank JHM Poell

@FBB Zorgboog een kleine update mbt deze wens: we zullen in de 2023-05 release zowel het collectief beeindigen als het uitsluiten van inactieve afdelingen uitleveren!

FBB Zorgboog
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door FBB Zorgboog

@Frank JHM Poell 👏TOP

door Frank JHM Poell
Status changed to: Status: Gerealiseerd
 
FBB Zorgboog
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door FBB Zorgboog

@Frank JHM Poell Het blijft toch jammer dat de realiteit m.b.t. beëindigen niet overeenkomt met hetgeen beschreven wordt en in de schermafdruk staat:

FBBZB_0-1686636756220.jpeg

Invullen van een org.eenheid en plaatsen van een vinkje bij Boom optie werkt niet. Het systeem kijkt uitsluitend naar de rol en beëindigt die vervolgens bij alle org.eenheden.

Wij hebben regelmatig te maken met verschuivingen in de rolverdeling en in die gevallen wil je niet een rol van iemand bij alle org.eenheden beëindigen maar slechts bij een deel van de org.eenheden. 

Zijn er nog plannen dit aan te passen?

door Frank JHM Poell

Goedemorgen @FBB Zorgboog de invalshoek in deze functie is de persoon en zijn/haar roltoewijzingen. In dat opzicht doet de functie in principe wat die moet doen. Maar ik snap je punt. Komende release (releasedatum 1-7-2023) gaan we vergelijkbare functionaliteit uitrollen op OE niveau, waarmee 'collectief' op (delen van) de organisatie structuur rollen kunnen worden toegekend dan wel afgesloten. Ik hoop dat die mogelijkheid je in dit kader gaat helpen.

Ingeborg Ebbers
CONTRIBUTOR ***
door Ingeborg Ebbers

Is het ook mogelijk om een controle te zetten op eventuele dubbele toekenningen. Wij hebben een aantal nieuwe afdelingen op 1 OE niveau. We hebben een hele rits met gebruikersrollen die je dan moet gaan verwerken. Als je per ongeluk bij iemand een rol toekent met ingangsdatum: x en deze medewerker had al een rol (dezelfde) rol op deze afdeling met ingangsdatum: y dan krijgt die medewerker dezelfde rol op dezelfde afdeling met 2 afwijkende ingangsdata toegekend. Ik snap dat het niet slim is om eenzelfde rol met 2 afwijkende ingangsdata in te voeren op dezelfde afdeling ☺ maar jammer dat het systeem geen melding geeft en dit dus ook niet accepteert. Iemand hier een oplossing voor?