Mijn Communities
Help
HMogezomp1
CONTRIBUTOR ***

Aanvulling vanuit ouderschapsverlof CAO gemeente op Aanvullend geboorteverlof

door HMogezomp1
Status: Realisatie onwaarschijnlijk

Wij hebben van een medewerker de vraag gekregen om het aanvullend geboorte verlof te mogen aanvullen vanuit het cao betaald ouderschapsverlof (cao gemeenten).

 

Wij willen medewerkers de mogelijkheid bieden om bovenop de wazo uitkering een aanvulling te doen van 10%, 20% of 30%. Waar je bij bijvoorbeeld wettelijk betaald ouderschapsverlof (verlofregeling 5) dit als percentage opgeeft op Invoercode 0615 geef je bij de verlofregeling die gekoppeld is aan het Aanvullend GeboorteVerlof het totale doorbetalingspercentage door. Hierop wordt de uitkering vervolgens in mindering gebracht. Deze werkwijze dwingt je om de uren die nodig zijn om dit verlof aan te vullen achteraf te berekenen. Dat is veel te arbeidsintensief. 

 

Als het percentage op dezelfde manier werkt als bij de andere verlofregelingen dan loop je niet tegen dit probleem aan. 

2 Opmerkingen
Marian Linssen
CONTRIBUTOR **
door Marian Linssen

Dit is inderdaad ook de manier zoals wij het ook doen. Dit werkt tot nu toe goed.

Wij gebruiken een max aanvulling van 25%, aangezien je dan niet boven 100% salaris komt.

Als dat gebeurt wordt het bedrag nl afgetopt.

Wel een aandachtspunt is dat je het het opgenomen verlof handmatig van % terug moet rekenen naar de beschikbare uren verlofsaldo .

Het zou fijn zijn als hiervoor een oplossing komt.

door Evert van Manen
Status changed to: Status: Realisatie onwaarschijnlijk

Op 24/4/23 is in het Designers-PO overleg (om de 3 maanden) besloten deze wens niet te honoreren in verband met te weinig steun voor het idee. We moeten keuzes maken en wensen met meer stemmen in combinatie met een grotere doelgroep die er iets aan heeft, hebben voorrang gekregen. Dit ook in combinatie met de beperkte uren die we hiervoor beschikbaar hebben.