Mijn Communities
Help
Peter323
CONTRIBUTOR **

Combinatie werkgeversbetaling WIA-uitkering en uitvoercode 1066 (Br corr vrg jr)

door Peter323
Status: Gerealiseerd

Probleemstelling

WAO/WIA-uitkering wordt door UWV eerst als voorschot betaald en vervolgens verrekend met definitieve uitkering. Wanneer de WAO/WIA-uitkering betaald wordt via de werkgever, is het volgende probleem geconstateerd.

 

Indien WAO/WIA-uitkering op salarisstrook met terugwerkende kracht naar voorgaand jaar is verwerkt, worden WAO/WIA-bedragen toegevoegd in uitvoercode 1066 ‘Bruto correctie voorgaand jaar’ (op salarisstrook Bruto corr vrg jr).

Dit component is een verzamelcomponent met diverse loonbestanddelen én is een onderdeel van het totale SV-loon.

UWV moet ter beoordeling van de hoogte van de WAO/WIA-uitkering het SV-loon in mindering brengen.

Dit leidt tot de onwenselijke situatie dat WAO/WIA-uitkering, in maand waarin component ‘Bruto correctie voorgaand jaar’ is verwerkt, gekort wordt met verrekende WAO/WIA-bedragen van voorgaand jaar.

 

Idee

Bedoeling is dat UWV op de salarisstrook van de medewerker kan zien dat over voorgaand jaar een WAO/WIA-uitkering is verrekend. Dan dit bedrag géén invloed hebben op de hoogte van de huidige WAO/WIA-uitkering.

 

Idee is om alle relevante WAO/WIA-uitkering componenten te verwijderen uit component 1066 ‘Bruto correctie voorgaand jaar’. Met deze WIA-componenten vervolgens nieuwe uitvoercode maken met omschrijving ‘Br corr WIA vrg jr’.

 

UWV ziet d.m.v. deze omschrijving op salarisstrook dat waarde van uitvoercode Br corr WIA vrg jr niet gekort moet worden op de WAO/WIA-uitkering.

3 Opmerkingen
door Niek Grupstra
Status changed to: Status: Realisatie waarschijnlijk

Bedankt voor je idee. We zetten deze wens op onze agenda. Als er een gepland realisatiemoment is dan houden we je daarvan op de hoogte.

door Niek Grupstra
Status changed to: Status: Ingepland

De wens is gepland voor release 03-2023

door Niek Grupstra
Status changed to: Status: Gerealiseerd

Deze wens is gerealiseerd in release 2023-03. Zie voor meer informatie de release notes 2023-03/3 .