Mijn Communities
Help
Former Member
CHAMPION ***

Mail versturen als mutatie te lang blijft staan (signalering na inactiviteit) (SLSR-I-206)

door Former Member
Status: Afgewezen

Graag willen wij een mogelijkheid hebben om een mailnotificatie te kunnen sturen na het verstrijken van de termijn Signalering na inactiviteit.

Als hier bijv. 7 dagen staat, dan zou na het verstrijken van die 7 dagen een mail gestuurd moeten worden naar degene waarbij de betreffende mutatie in zijn / haar Te doen bak staat.

 

6 Opmerkingen
Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Misschien dat ik je niet goed begrijp, maar die oplossing zit toch standaard in de Workflow? (zie bijlage)
activiteit.JPG

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Die oplossing is bekend, maar het gaat erom dat de mail pas verstuurd wordt na het verstrijken van het aantal dagen dat de mutatie al in iemand zijn te doen staat.

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

wij zouden graag ook meer herinneringsmails krijgen als een mutatie te lang bij een bepaald persoon blijft staan. Nu geven bijv. medewerkers geen akkoord en blijft de flow openstaan. We checken dit 1 x per maand, maar dat is veel werk. Graag een extra mail als een flow 7 dagen bij dezelfde persoon blijft staan. Is dat mogelijk?

Gea Bussink-Veerbeek1
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek1

Het moment van versturen van de mail moet afhangen van de waarde die je invult bij 'Signalering na inactiviteit (dagen)'. Je moet dan wel zelf kunnen aangeven of er een mail verstuurd moet worden of niet.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Wij hebben hetzelfde probleem, veel workflows die onnodig open blijven staan. De signaleringknop is ons wel bekend alleen dachten wij dat je daardoor een oranje uitroepteken te zien krijgt.

Hoe zorg je er voor dat er een mail wordt verstuurd naar de persoon waar de workflow blijft hangen? Moet je hier een template aan koppelen en zoja hoe?

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Afgewezen

Beste Former Member,

 

Het is inderdaad erg vervelend als gebruikers van Youforce workflows laten open staan. Vermoedelijk gebeurt dit niet alleen in Self Service, maar bijvoorbeeld ook met taken uit Verzuim Management of met acties die een manager moet ondernemen op basis van een actief signaal.

 

De aankomende maanden introduceren we Mijn Youforce. Daarmee krijgt de inbox (overzicht met alle openstaande taken uit alle modules) een hele prominente plek. Tevens gaan we in 2023 zorgen dat gebruikers (zoals managers) ook deze taken kunnen zien in de Youforce app op hun smartphone. We hebben goede hoop dat daarmee het voor gebruikers (zoals managers) nóg beter inzichtelijk is dat ze taken moeten uitvoeren.

 

Ook met de nieuwe Inbox in zowel Mijn Youforce als de Youforce app kunnen we helaas niet voorkomen dat gebruikers totaal niet inloggen. Echter daarvoor geloven we niet in het introduceren van automatische e-mails. Welllicht kunnen de statistieken van Self Service (openstaande workflows) in combinatie met het overzicht van roltoewijzigen helpen om dergelijke afdelingen/managers te identificeren en te bespreken waarom ze taken vanuit het HR-systeem laten liggen.

 

Om die redenen is het idee 'afgewezen', wetende dat er wordt gewerkt aan verbeteringen om wel meer inzicht te geven voor openstaande taken.