Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Meer als 240 tekens voor een tekstblok (SLSR-I-32)

door Anonymous
Status: Alternatief aanwezig

Momenteel heeft een tekstblok een maximum van 240 tekens. Dit is vaak te weinig voor een fatsoenlijke tekst en vergt daarom in sommige processen ook 2 tekstblokken.

 

Het nadeel van 2 tekstblokken is dat als tekstblok 2 niet gebruikt wordt er wel een lege enter in de template wordt geplaatst.

7 Opmerkingen
Gea Bussink-Veerbeek1
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek1

Tip voor het voorkomen van een lege enter/spatie:

In de template het mergeveld als... dan... gebruiken:

als <veldnaam.waarde> groter dan 0

vul in <spatie>  (of een enter)

anders <leeg>.

Ik gebruik dit ook altijd om een extra spatie te voorkomen als een medewerker geen voorvoegsels heeft:

Als <voorvoegselssamengesteld> groter dan 0

vul in < >

anders <>.

(zie bijlage)

SLSR-I-32 bijlage bij reactie.docx

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Limiet van 240 tekens zit ons ook in de weg. Wij willen graag informatie importeren uit een ander systeem door in tekstblokken een komma-gescheiden input te plakken. Wij moeten 5 verschillende rubrieken hiervoor gebruiken, omdat er anders te weinig ruimte is.

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Naast het uitbreiden van de velden naar ongelimiteerd is het ook wenselijk om gewoon de opmaakmogelijkheden van Word te kunnen gebruiken.

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Zeker een goede manier om de onnodige spatie weg te werken.

Veelal worden meerdere tekstblokken natuurlijk gebruikt om uitgebreid zaken te noteren hetgeen ook in templates terecht moet komen.

Zodra dan i tekstblok 1 wat wijzigt (meer of minder tekens) moet de gebruiker ook in tekstblok 2 weer zaken wijzigen omer weer een geheel van te maken. Dit wordt als erg omslachtig ervaren waardoor snel de keuze valt om de tekst alleen maar in de gegenereerde template door te voeren. Dit heeft weer het nadeel dat je genoodzaakt bent om een word-template aan te bieden i.p.v. meteen een PDF temlate te genereren.

 

Daarnaast wil de gebruiker ook graag de mogelijkheid hebben om zaken m.b.t. de opmaak door te voeren. Eigenlijk zal een tekstblok zoals nu door mij gebruikt wordt om dit commentaar te geven erg handig zijn.

Gea Bussink-Veerbeek1
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek1

@J. Muijs: Als er minder tekens in tekstblok 1 worden gebruikt bij wijziging, hoeft tekstblok 2 niet worden aangepast. In de template wordt niet meer ruimte ingenomen, dan de lengte van de tekst. Bij meerdere tekstblokken is het advies om niet alle 240 in gebruik te nemen. Dan geef je jezelf ruimte om bij wijzigingen tekens toe te voegen.

Wij genereren alle documenten als Word-bestand om de gelegenheid te hebben kleine aanpassingen in de brief door te voeren zonder de workflow 'heen-en-weer' te moeten zenden. Het Word-document bevat de kop 'CONCEPT'. Het uiteindelijke pdf-bestand dat door de PSA wordt ge-upload wordt opgeslagen in het PD en heeft rechtsgeldigheid.

De mogelijkheden voor opmaak zijn inderdaad beperkt. In de template kun je nog wel iets aansturen, maar niet in detail zoals in dit commentaarblok. Bij ons wordt dit echter niet als gemis ervaren. Maar ik ben het met je eens, dat het het allermooist zou zijn, als je maar één tekstblok nodig had met onbeperkte lengte en de mogelijkheid enige opmaak toe te passen (kaders te scheppen door beheerder).

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Behalve de limiet van 240 tekens, is er daarnaast ook geen melding wanneer dit aantal tekens wordt overschreden in een formulier. Dit merk je pas als je voor verder kiest. Je weet dus nooit wanneer de 240 tekens zijn bereikt.. Aangezien we de tekstblokken gebruiken in processen/formulieren die starten bij een leidinggevende is het formulier onwerkbaar/onbruikbaar.

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Wij lopen hier ook regelmatig tegenaan, aangezien wij een tekstblok-flow in HSS als alternatief voor e-mail aan willen bieden voor (salaris-)mutaties die niet in de inrichting passen. Een uitgebreider tekstblok zou daarvoor zéér welkom zijn. Nu worden regelmatig bijlagen gebruikt, wat toch extra handelingen betekent.