Mijn Communities
Help
mcheung
CONTRIBUTOR ***

Rubrieken op bestaande formulieren aanpassen op basis van beaufort

door mcheung
Status: Afgewezen

Wanneer er een formulier is aangemaakt en wordt behandeld, worden er geen wijziging meer doorgevoerd hierop. hierdoor lopen wij soms tegen technische problemen aan omdat wij meerdere workflows hebben lopen. Daarnaast worden ook rubrieken die later toegevoegd worden op het formulier ook niet gevuld vanuit beaufort. Het zou fijn als dit wel gewoon wordt aangepast

1 Opmerking
door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Afgewezen

Goedemiddag @mcheung ,

 

Samen met mijn collega's hebben we naar dit idee gekeken. Allereerst bedankt voor het aanmaken. 

 

In het idee geeft je aan 'omdat wij meerdere workflows hebben lopen'. Self Service kent hiervoor een mogelijke inrichting. Als je in Self Service / Beheerdershandleiding zoekt op 'concurrency' kom je in het hoofdstuk 'Stap 1 Algemene gegevens van de workflow vastleggen'. Daarin leggen we uit welke inrichtingsmogelijkheden er zijn.

 

Wat betreft 'Wanneer er een formulier is aangemaakt en wordt behandeld, worden er geen wijziging meer doorgevoerd hierop'. Dit is inderdaad de werking van Self Service. Op het moment dat een gebruiker een workflow opstart dan worden alle ''oude gegevens'' gevuld. Op die manier is het helder welke verandering deze gebruiker heeft gemaakt bij 'nieuwe gegevens'. Je zou het haast als een soort van bewaking van de 'integriteit' kunnen zien. Immers daarmee weet je dat deze gebruiker akkoord was met b.v. de wijziging van 24 uur (oude waarde) naar 32 uur (nieuwe waarde).

 

Als we zouden zorgen dat bij een lopende workflow ''ineens'' de oude waarde uit HR Core Beaufort wordt geüpdatet kan dit veel onduidelijkheid creëren. Ook zouden wellicht controles zoals (huidige uren <> oude uren) ineens vast kunnen lopen.

 

Hopende je daarmee toegelicht te hebben waarom wij dit idee de status 'afgewezen' hebben gegeven. En hopelijk helpt de 'concurrency eenheid' om het aantal dubbele open workflows te verminderen.