Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Self Service Statistieken weer tijdens kantoortijden kunnen gebruiken (SLSR-I-556)

door Anonymous (Bijgewerkt ‎21-03-2023 10:08 door Remco te Ronde VISMA )
Status: In onderzoek

Hartstikke mooi dat er van alles gebeurd om de performance van SS te optimaliseren. Echter vinden we het nu wel echt tijd worden om de statistieken weer binnen kantoortijden vrij te geven. Het voelt inmiddels alsof we een auto mét airco hebben gekocht, waarbij de airco niet functioneert tussen 8.00 - 16.00. Daar krijg je het te warm van ;-).

2020-09-01 10_16_30-Window.png

5 Opmerkingen
Former Member
CHAMPION ***
door Former Member
Hartelijk dank voor je idee. Het toegekende nummer is: SLSR-I-556
Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR **
door Raymond_de_Rozario

Graag zou ik ook willen weten wanneer het weer mogelijk is. 

Carola de Vries1
CONTRIBUTOR ***
door Carola de Vries1 (Bijgewerkt ‎16-03-2023 08:39 door Carola de Vries1 )

Het is nu 2023 en het is nog steeds zo dat de functionaliteit "tijdelijk" is uitgeschakeld tijdens kantooruren.   Ben een beetje benieuwd hoe lang "tijdelijk" is. 

 

 

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: In onderzoek
 
door Christiaan Sluis
Status changed to: Status: In onderzoek

De status van dit idee is geüpdatet naar ‘In onderzoek’ en er is een relevant label toegevoegd. Reden hiervoor is dat we in 2022 volop zijn begonnen met Youforce clean up ideeën. Voor Self Service hebben we meer dan 600 verschillende ideeën bekeken en beantwoord.

 

Via ‘Nieuws’ verstrekken we regelmatig informatie over de ontwikkelingen van Self Service, zoals in de laatste 4e Algemene update PD Self Service.

 

Om een weloverwogen antwoord te kunnen geven op dit idee combineren we dit met vergelijkbare ideeën met hetzelfde label. Voorbeelden van deze categorieën zijn:

  • Autorisatie en roltoewijzing
  • E-mail
  • Inzet formulier
  • Koppeling Personeelsdossier

 

We zullen de aankomende maanden gaan bepalen of we een dergelijke categorie kunnen toevoegen aan de roadmap voor Self Service. Zodra we dat hebben bepaald zullen we dit idee een definitieve status geven. Dit kan dus zowel ‘realisatie waarschijnlijk’ worden maar ook ‘afgewezen’.