Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Signaal versturen als aanvraag lang op indienen medewerker blijft staan (YOU-I-165)

door Anonymous
Status: Afgewezen

Is het mogelijk om een signaal te versturen naar een medewerker als de aanvraag in HRSS lang op indienen medewerker blijft staan ?

En dit geldt eveneens voor mutaties die lang op retour medewerker staan in HRSS.

Dit zou heel veel schelen, nu blijven maandenlang verlofaanvragen/declaraties op indienen medewerker staan, dit geldt eveneens voor retour gestuurde declaraties.

Groetjes Marja van der Kolk

7 Opmerkingen
Former Member
CHAMPION ***
door Former Member
Hartelijk dank voor je idee. Het toegekende nummer is: YOU-I-165
Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Ik zou zelfs een stapje verder willen gaan en formulieren die na 3 maanden nog steeds op indienen staan, of ze nu geretourneerd zijn of niet, gewoon door het systeem automatisch laten verwijderen.

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

Als aanvulling als men voor het automatisch laten verwijderen wat huiverig is het verwijderen van formulieren op basis van aanmaakdatum uitbreiden met een filter waarbij je de status van de te verwijderen formulier kan aangeven.

Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous
Status changed to:
 
HansD1
CONTRIBUTOR ***
door HansD1

Zo'n signaal is ook handig naar overige behandelaren! Nog mooier is het dat als je zelf in kan stellen of het een oranje bolletje moet zijn of dat er tevens na een aantal dagen een reminder wordt verstuurd.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

Niet alleen indienen medewerker, maar ook concept of retour. Op een e.o.a. manier "missen" medewerkers de signalen en blijven de mutaties onder te doen zich ophopen. Het zou al heel erg schelen als daar een bolletje met het aantal mutaties zou staan.

 

Wij hebben bij ons het idee dat medewerkers bijvoorbeeld een declaratie indienen, er achter komen dat ze dingen vergeten zijn en hierop later terugkomen. In plaats van naar te doen te gaan, wordt er een nieuwe mutatie aangemaakt. Een pop-up als je selfservice opstart met de mededeling "Denk er om! Je hebt nog X mutaties onder te doen staan, die moeten worden afgehandeld". Maar inderdaad zelf de periode in kunnen stellen zoals @HansD1 het aangeeft. Automatisch verwijderen is ook een optie, aar wel erg drastisch

 

Hoeveel kudos moet een bericht krijgen wil er een reactie vanuit Visma op komen, of een "status changed to"? 

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Afgewezen

Beste Marja,

 

Het is inderdaad erg vervelend als gebruikers van Youforce workflows laten open staan. In jouw voorbeeld heb je het over medewerkers, maar we kennen dit probleem natuurlijk ook met managers. Vermoedelijk gebeurt dit niet alleen in Self Service, maar bijvoorbeeld ook met taken uit Verzuim Management of met acties die een manager moet ondernemen op basis van een actief signaal.

 

De aankomende maanden introduceren we Mijn Youforce. Daarmee krijgt de inbox (overzicht met alle openstaande taken uit alle modules) een hele prominente plek. Tevens gaan we in 2023 zorgen dat gebruikers (zoals managers) ook deze taken kunnen zien in de Youforce app op hun smartphone. We hebben goede hoop dat daarmee het voor gebruikers (zoals managers) nóg beter inzichtelijk is dat ze taken moeten uitvoeren.

 

Ook met de nieuwe Inbox in zowel Mijn Youforce als de Youforce app kunnen we helaas niet voorkomen dat gebruikers totaal niet inloggen. Echter daarvoor geloven we niet in het introduceren van automatische e-mails. Welllicht kunnen de statistieken van Self Service (openstaande workflows) in combinatie met het overzicht van roltoewijzigen helpen om dergelijke afdelingen/managers te identificeren en te bespreken waarom ze taken vanuit het HR-systeem laten liggen.

 

Om die redenen is het idee 'afgewezen', wetende dat er wordt gewerkt aan verbeteringen om wel meer inzicht te geven voor openstaande taken.