Mijn Communities
Help
Former Member
CHAMPION ***

Vervanging instellen voor alle rollen in Self Service (OTHR-I-4)

door Former Member
Status: Niet ingepland

Het is mogelijk om een vervanger in te stellen voor de managersrol. Het is niet mogelijk om voor de overige rollen (uit roltoewijzing user management) een vervanger in te stellen. We willen graag op alle rollen vervangers kunnen inrichten.

9 Opmerkingen
Gea Bussink-Veerbeek1
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek1

Het is mogelijk managementvervanging in te stellen en het is mogelijk om voor andere (eindgebruikers)rollen vervanging in te stellen. Voor welke rollen zou je dan nog meer vervanging willen instellen?

Gea Bussink-Veerbeek1
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek1

Wanneer u gebruik maakt van usermanagement, is het mogelijk om meerdere rollen in het core systeem te definiëren. Dit is helaas niet mogelijk voor HR Core Education, wel voor HR Core Business en HR Core Beaufort. Deze rollen kunt u in Self Service andere activiteitenprofielen geven. Zo kunt u voor bijvoorbeeld een leasecoördinator andere tegels autoriseren dan voor een HR adviseur. Het is echter niet mogelijk om de activiteiten van deze rollen te laten vervangen door een andere medewerker omdat ze geen verbijzondering (zoals MSS bij een manager) kennen.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Wanneer bij ons een manager op vakantie gaat (HGL) en een vervanger aanwijst in YFSS, geldt dit enkel voor de leidinggevende rol (MGR). De rol van HGL wordt niet automatisch meegenomen. Gevolg is dat we de autorisaties voor de HGL rol (en dat zijn vaak aardig wat kostenplaatsen) handmatig in moeten stellen voor de vervanger. Dit is geen praktische werkwijze. De rollen die gekoppeld zijn aan de OE's in Beaufort zouden automatisch toegekend moeten kunnen worden aan de vervanger.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Dit betreft ook HR Core Business. Bij ingerichte rollen in HR Core (UM roltoewijziging), welke HRSS overneemt, kan geen vervanging worden aangegeven.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Dit zouden wij ook erg prettig vinden.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Gaat dit ingeregeld worden? Het kost ons nu ook al jaren ontzettend veel werk om handmatig een gebruikersrol voor tekenaars aan te maken puur voor het kunnen instellen van de vervanging. Als het voor MGR mogelijk is, dan zou dit toch voor alle andere rollen uit de roltoewijzing mogelijk moeten zijn? Ze kennen immers, zoals Thijs van lienen aangeeft, een verbijzondering (TKR, HGL etc).

door Daniel_van_Bendegem
Status changed to: Status: Niet ingepland

Ik realiseer mij dat ik reageer op een idee dat niet recent is ingediend. (zie opschonen ideeën Youforce)

 

Wij hebben vanuit veel klanten dezelfde wens gekregen. Ook zien wij meerdere ideën over dit onderwerp. We willen dit wel gaan aanpakken, maar hierbij moet er ook samenwerking komen met andere modules. Daarnaast zijn er ook plannen voor de aanpassing van de rollen en de gebruikersprofielen. We moeten dit eerst afwachten en zien wat deze veranderingen mee brengen voordat we hier verder op in kunnen spelen.

 

Ik zet deze melding voor nu op Niet ingepland. Deze status betekend dat we dit wel een goed idee vinden en aan gaan zullen werken. Alleen staat deze momenteel nog niet op de planning. Omdat we ook moeten wachten op de ontwikkeling bij andere producten kan dit nog wel even duren. 

Angela Heins
CHAMPION *
door Angela Heins

@Deniel_van_Bendegem,

 

Ik snap dat dit in combinatie dient te gaan met samenwerking komen met andere modules. Echter de autorisatie in SS is al in zijn geheel anders dan in de andere modules.

 

Als je via usermanagement de rollen heb ingericht, dan gaat dit naar alle modules goed. Alleen in Self Service heb je de rol vervanging, die een medewerker op de rol zelf kan aanzetten. Helaas werkt dit dan weer niet.

 

Dit kost de klanten van RAET erg veel tijd om in te richten in SS.

door Daniel_van_Bendegem

Beste @Angela Heins 

 

Bedankt voor uw reactie. Momenteel werkt dit inderdaad nog niet fijn. Maar ook de rollen zullen in de toekomst anders ingericht gaan worden. Wij zijn bezig om de autorisaties aan te passen zodat dit voor het hele YouForce landschap zal gelden. Dit betekend dat u nog maar op 1 plaats de rollen hoeft in te stellen en dat dit dan voor alle modules binnen YouForce, inclusief HR Self Service, gaat gelden. 

 

Wanneer dit is gebeurd kunnen wij bij HR Self Service hier verder op inspelen. Hiermee kunnen wij afwijkende autorisaties zoals vervanging dan ook beter gaan inregelen.

 

Het is dus wel de bedoeling dat dit uiteindelijk gaat gebeuren. Wanneer dit zal zijn weet ik nog niet precies. Maar wij zullen de vervanging voor andere rollen niet gaan uitbreiden voordat de nieuwe autorisaties zijn ingericht. Omdat ik nu nog niet kan zeggen wanneer wij hier aan gaan werken staat de status van dit idee op "Niet Ingepland". Maar hier zullen uiteindelijk wel verbeteringen in gaan komen.