Mijn Communities
Help
Jolanda16
CONTRIBUTOR **

Inzage functie voor sollicitatiecommissie binnen werving en selectie

door Jolanda16
Status: Alternatief aanwezig

Wij zouden graag een inzage functie voor de sollicitatiecommissie willen.
We lopen er namelijk tegenaan dat een deel van de mensen die de groepsbeoordeling invullen ook in de sollicitatiecommissie zitten. Zij hebben alleen maar tijdelijk toegang tot de kandidaten voor de periode dat zij kunnen beoordelen. Alleen na de beoordeling vinden de gesprekken plaats en dan hebben de mensen van de sollicitatiecommissie geen toegang meer tot de kandidaten en de brieven. Zij kunnen zich dan dus niet optimaal voorbereiden.

We zouden graag naast de functionaliteit van groepsbeoordeling eenzelfde functionaliteit hebben voor de sollicitatiecommissie, zodat zij voor die periode toegang hebben tot de brieven zonder dat ze hoeven te beoordelen.

2 Opmerkingen
francispool
VISMA
door francispool
Status changed to: Status: Alternatief aanwezig

@Jolanda16 De toegang tot kandidaatgegevens via groepsbeoordeling kan op maximaal 8 weken worden gezet. Is dit niet voldoende voor inzage tijdens de gesprekken? En is het geen optie om de mensen die bij de gesprekken zitten langer toegang te geven door de groepsbeoordeling opnieuw naar hen te versturen; met als doel inzage tijdens de gesprekken?

Jolanda16
CONTRIBUTOR **
door Jolanda16

@francispool Op zich is die 8 weken wel voldoende, alleen we hebben helaas niet de mogelijkheid om de standaard tekst bij de groepsbeoordeling aan te passen. Hierdoor kan je niet aangeven dat je de groepsbeoordeling langer open laat staan, maar dat ze wel voor die datum beoordeeld moeten hebben. Hierdoor komt het voor dat mensen 'te laat' beoordelen. 

Wanneer we de groepsbeoordeling opnieuw versturen naar de mensen die eerst beoordeeld hebben, omdat ze ook in de sollicitatiecommissie zitten dan overschrijft dat de eerste beoordeling, dit is ook niet wenselijk. Vandaar dat we hier graag een nieuwe functionaliteit naast willen hebben zoals bijvoorbeeld een inzage functie.