Mijn Communities
Help
RKnol
CONTRIBUTOR ***

optie "stel een nieuwe tijd voor" uitschakelen

door RKnol
Status: In onderzoek

WIj zouden graag de optie "stel een nieuwe tijd voor" uit willen schakelen. Zodat de kandidaat niet de optie heeft om een andere tijd voor te stellen.

RKnol_1-1712669634079.png

 

 

5 Opmerkingen
door Maurice Eppenga
Status changed to: Status: In onderzoek

@RKnol, zou je voor mij kunnen toelichten waarom je deze optie wilt uitschakelen?

RKnol
CONTRIBUTOR ***
door RKnol

@Maurice EppengaHet is niet wenselijk dat kandidaten een andere tijd voorstellen voor onze managementassistenten. Het komt vaak voor dat dit leidt tot veel e-mailverkeer, terwijl de tijd al is gereserveerd door de interviewer zelf. Dit veroorzaakt veel gedoe wanneer kandidaten een ander tijdstip voorstellen. In onze ogen zou het recht van plannen altijd moeten liggen bij de organisator.

door Maurice Eppenga

@RKnol, als datum en tijd al zijn vastgelegd, zoals in jullie proces het geval is, is het dan een idee om gewoon geen bevestigingslink te versturen? Overigens blijft het recht van plannen altijd bij de organisator liggen, de kandidaat kan alleen maar een voorstel doen.

BabetteTinten
CONTRIBUTOR *
door BabetteTinten

@Maurice Eppenga collega van Robert hier. Na overleg met de verschillende managementassistentes die hier vaak gebruik van maken is er sterk de wens om de link aan te passen en niet weg te laten. Het wordt als zeer zinvol ervaren dat kandidaten de uitnodiging kunnen bevestigen. Dit geeft duidelijkheid vooraf aan de gesprekken en voorkomt een no-show zonder dat wij daarvan weten. Het helemaal weglaten van de link en te vragen om bevestiging te sturen naar een mail die wij in de uitnodiging zetten, vinden wij niet vriendelijk tegenover de kandidaat. Dit vraagt om meer acties voor zowel de kandidaat als ons. Is er een mogelijkheid dat jullie de link aanpassen en slechts de mogelijkheden 'accepteren' en 'sollicitatie intrekken' er in laten? Alvast bedankt.

door Maurice Eppenga

@BabetteTinten,  ik heb dit idee besproken met onze UX designers en developers en wij zien problemen met een dergelijke aanpassing. Want een kandidaat kan altijd toch niet kunnen en heeft dan geen mogelijkheid om dit aan te geven in de bevestigingslink. Het druist eigenlijk volledig in tegen de werking van de bevestigingslink. Het voelt ook als het ondersteunen van een workaround, want een datum en tijd worden in deze werkwijze dus eerst volledig buiten de bevestigingslink om afgestemd i.p.v. juist de bevestigingslink hiervoor te gebruiken.