Mine områder
Hjelp
Arne Johansen
CHAMPION *

Tilgang til 2 regnskapsførere

av Arne Johansen
Status: Akseptert

Ved overgang fra en regnskapsfører til en annen, vil det i en periode være nødvendig for begge regnskapsførerne å ha tilgang samtidig (den ene skal feks. gjøre ferdig 2017, og trenger da tilgang ut mai, mens ny regnskapsfører skal føre fra 1. januar). I dag så støtter visma byrå bare 1 samtidig fører.

 

Videre så bør det være en mulighet til å opprette en fri bruker, revisor, som bare har leserettigheter på alle klienter. Ikke alle revisorer er fornøyd med å bruke økonomioversikten. Ved å opprette en ekstra bruker manuelt, så går en jo fra å ha "byråpris" på kunden til å bli vanlig abb, noe som blir en stor ekstra kostnad for byrået når det er flere selskaper det er snakk om.

2 Kommentarer
av Andre Hellesvik
Status changed to: Status: Akseptert

Hei Arne.

 

Du nevner to viktige punkter i en kundes hverdag. Vi skulle gjerne sett at vi hadde hatt mulighet for å kunne gi 2 regnskapsførere tilgang samtidig i en overgang. Vi har spilt inn ønsket til utvikling, men dette er en større jobb som ikke har en enkel løsning.

 

Når det gjelder tilgang for revisor med lesetilgang er dette et ønske som utvikling har sett at de skal kunne påbegynne i år. 

av Andre Hellesvik
Hei. En stund nå har vi hatt muligheten til å tilby revisor lesetilgang ved å følge rutinen og fylle ut skjema i denne artikkelen: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-Byra/Revisortilgang-til-Visma-eAccounting/ta-p/124... . Når det gjelder 2 samtidige regnskapsførere så tenker jeg det kan være mulig å jobbe seg rundt denne utfordringen ved å midlertidig benytte seg av revisortilgangen. Altså kan "gammel" regnskapsfører koble fra samarbeid med Visma eAccounting, søke om lesetilgang via skjemaet i artikkelen, samtidig som "ny" regnskapsfører da kobler seg opp i samarbeid med klienten. På den måten vil ny regnskapsfører kunne fortsette den daglige føringen og gammel regnskapsfører kan se og hente ut den data som trengs for å ferdigstille evt. årsoppgjør. Den gamle regnskapsføreren får bare ikke gjort føringen av sluttposteringer m.m., men dette kan eventuelt sendes ny regnskapsfører eller klienten slik at det blir oppdatert i regnskapet. Håper dette kan fungere som en løsning inntil man har noe bedre. Hilsen André Hellesvik, Product Manager.