avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Kaj Arne Sortebech1
CONTRIBUTOR ***

Overtid i egen lønnskjøring - tabelltrekk - finne korrekt trekkbeløp inkl siste utbetalte lønn

av Kaj Arne Sortebech1 (Oppdatert ‎08-05-2018 10:59 av Kaj Arne Sortebech1 )
Status: Stem - Vi vurderer!

Av ulike årsaker kan man komme i en situasjon hvor overtid og andre trekkpliktige ytelser må utbetales i egen lønn etter ordinær lønn for samme tidsrom.

 

Utgangspunktet er vel at tilleggsytelser skal undergis tabelltrekk sammen med lønnsbeløpet når de utbetales samtidig. Blir overtid kjørt i egen lønnskjøring kan man velge mellom tabelltrekk og prosenttrekk. Ut fra dette skal alle trekkpliktige lønnsarter som brukes sammen med ordinær avlønning være satt til tabelltrekk.

 

"Ved beregning av forskuddstrekk etter tabell, skal arbeidsgiveren finne trekkbeløpet av summen av tilleggsytelsen og den sist utbetalte lønnen for tilsvarende tidsrom, og gjøre fradrag for det beløpet som tidligere er trukket".

 

Dette kravet burde automatiseres slik at man slipper manuelle beregninger for å få trukket korrekt skattetrekk. F.eks kan dette skje i en eller annen form for dialog hvor man for eksempel kan velge "siste utbetalte lønnskjøring for tilsvarende tidsrom" som skal inngå i beregning av totalt trekkbeløp.

 

Et alternativ er at man må ha 2 sett med overtidslønnsarter (1 for tabelltrekk og 1 for prosenttrekk) eller at trekk kan overstyres til prosenttrekk på en enkel måte.

2 Kommentarer
av Gunnar Glendrange
Status changed to: Status: Akseptert

Skjønner ønsket!   

I påvente av evt forbedringer, kan du endre lønnsarten til å trekke etter prosenttrekk akkurat under denne kjøringen.

 

Kaj A Sortebech
CONTRIBUTOR ***
av Kaj A Sortebech

Å sette lønnsarter til prosenttrekk kan være krevende. 50 %, 100 % 133 %, reiseovertid (alle med og uten avspasering), lørdag-søndagstillegg, nattillegg, helligdagstillegg er noen av lønnsartene som må endres i vårt tilfelle. Også lønnsarter knyttet til reise er skattepliktig.

 

I praksis er eneste måten legge til fastlønn, kjøre lønnsberegning, notere totalt skattetrekk, fjerne fastlønn, kjøre lønnsberegning, beregne avvik skattetrekk, legge inn manuell korreksjon av skattetrekk, lønnsberegne på ny (hvis man skal komme i nærheten av hva forskriften krever).