avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
CONTRIBUTOR ***

Reiseregningsdokumenter fra Expense som dokument knyttet til bilagslinjer i regnskap

(updated by Gunnar Glendrange VISMA ‎24-10-2019 14:02 )
Status: Stem - Vi vurderer!

I forbindele med bl.a revisjon er det arbeidskrevende å få revidert reiseregninger som er laget i Expense overført til Lønn og videre bokført i regnskap.

 

Selve reiseregningsdokumentet/-ene blir liggende igjen i Expence, noe som krever at man må hente/skrive disse ut. Videre er det ikke helt enkelt å se hva som er bokført i forhold til den enkelte bilagslinje.

 

Kvitteringene og selve reiseregningen burde følge med over til lønn og videre til regnskap, noe som ville ha underlettet kontrollen og regnskapsinformasjonen betydelig. Egentlig burde det være slik at hver kvittering får egen/egne bilagslinjer i regnskap.

6 Kommentarer
Status changed to: Status: Akseptert

Godt innspill, som vi jo har hørt før.

Det vil bli løst, akkurat når er for tidlig å si - håper i år!

Status changed to: Status: Akseptert

Takk for innspill, dette er noe vi er tenkt å tilpasse!

CONTRIBUTOR *

Har dere gjort noen endringer på dette området?

(updated by Gunnar Glendrange VISMA ‎22-02-2019 09:37 )
Status changed to: Status: Ny

Nei, dessverre. Og fokus vil da være å se bilagene i regnskapet.

CONTRIBUTOR ***

Expense er et et lettbrukt system for de ansatte og få klager/problemer, men det er noe som burde rettes på:

 

  1. vanskelig å godkjenne diett og trekk fordi dette ikke er spesifisert for de som skal godkjenne og derfor vanskelig å se om det stemmer.
  2. bilagsføringen og mva knyttet til hvilket underbilag er håpløst å finne ut av for de som jobber med lønn og regnskap.

Når dette er ordnet opp i, så blir det ennå bedre. Også for revisorer når man kan se sammenheng mellom hovedbokstransaksjoner og bilag fra Expense.

CONTRIBUTOR ***

Ut fra at man er i en virkelighet hvor alt skal forefinnes elektronisk og man bl.a skal slippe å ha permer med papir, så må det som overføres til i vårt tilfelle Visma Business være noe av det dårligste Visma noen gang har lagt til rette for, dvs bokføring av reiseregninger fra Expense via Visma Lønn til regnskap (dvs det er enda verre fra Payroll til Visma Business). 

 

Har brukt Visma Business siden forrige århundre og Visma Lønn siden det kom på markedet (har litt erfaring med disse produktene), satt i salen da Gunnar Glendrage var nyansatt og putret inn som et tog og var nyfrelst Visma-ansatt (VAF, VAF, VAF) etter at det forrige lønnsystemet til Visma var kassert og den store åpenbaringen var VAF-plattformen (Visma Business var tilsynelatende ute i kulden). Visma har ikke alltid gjort de rette valgene og av og til så bør man vurdere om ting kan gjøres bedre for brukerne selv om man ikke klarer å selge nye lisenser, man ta vare på de brukerne man har og gjøre livet lettere for dem. Og dette er noe som virkelig trenger "tilsyn".

 

Hvor vanskelig kan det være at man legger til rette for strukturert og velorgansierte bunter til regnskap med kobling til elektroniske dokumenter hvor underbilager befinnere seg knyttet til konkrete bilagslinjer. Videre at f.eks reisenummer legges i et eget felt og at alle linjer får dette nummeret (noe de ikke gjør), at reiseregningsbeskrivelsen ikke legges i "Fakturanummer", men i et tekstfelt, at underbilagsbeskrivelsen legges i et annet tekstfelt mm.