Mine områder
Hjelp
Hilde Bognøy Kleivdal
CONTRIBUTOR ***

universell utforming

av Hilde Bognøy Kleivdal
Status: Åpen

Tilsett brukar i dag excel som har universell utforming, ber difor om om at de bygger Visma Tid med universell utforming.

 

Erfaringar frå tilsett:

  • Stemple inn går fint. Knappen er grøn, men merka godt med teksten «Stemple inn». Når ein skal stemple ut er knappen for å stemple ut raud og merka med klokkeslettet ein stempla inn og ikkje «Stemple ut». Det gjer at det er vanskeleg å finne den når ein ikkje kan sjå fargen på knappen.
  • Vi forsøkte så å legge inn ved hjelp av registrering i registreringsbildet. Første utfordring her er at ein må velge dato i kalender og kan ikkje skrive inn dato manuelt. Det er også vanskeleg å navigere mellom «frå dato» og «til dato». «Til dato» vert ikkje endra når ein endrar «frå dato». Dette var ekstra utfordrande på mobiltelefon.
  • Når ein skal registrere klokkeslett er ikkje felta merka med «frå» og «til», bortsett frå ei felles overskrift for dei to felta «Klokkeslett frå».

Eg meiner dette er mangelfullt tilrettelagt og håper at det er mogeleg for Visma å ta grep for å forenkle timeregistreringsløysinga.

 

Få oppdateringer om denne artikkelen rett i mailboksen din

Klikk på de tre prikkene til høyre i innlegget/artikkelen og velg Abonnér.

Les mer om abonnering på artikler, faner og områder her.