Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Bankintegrasjon til flere banker

(updated by Emilie Røed VISMA ‎27-06-2017 12:01 )
Status: Under utvikling

Ønske om støtte for integrasjon til flere banker. 

 

Klikk "Liker" om du har behov for denne funksjonen

85 Kommentarer

Hei og Godt Nyttår!

 

Her er en oppdatert status rundt nye bankintegrasjoner i Visma eAccounting.

 

EVRY-tilknyttede banker

Rett før jul gikk vi i aktiv BETA med noen utvalgte pilotkunder tilknyttet følgende Evry banker:

 • Sparebanken Vest
 • Sparebanken Sør
 • Sparebanken Møre
 • Handelsbanken 
 • Haugesund Sparebank
 • Skudenes & Aakra Sparebank

De to sistnevnte (Haugesund- og Skudenes & Aakra Sparebank) er to av til sammen ni tilknyttede banker i DSS (De samarbeidende sparebankene) som er valgt ut for BETA testingen. Lansering av disse bankene for alle kunder, vil være avhengig av hvordan BETA perioden forløper for de involverte pilotkundene, men vi håper på lansering for alle kunder i månedskiftet januar/februar. Dvs at vi snart er klare med bankintegrasjon for 13 nye banker.

 

EIKA

Når BETA perioden for ovennevnte banker er fullført og lansert for alle kunder, vil neste "bank-gruppe" ut for pilot være EIKA gruppen. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi er i aktiv BETA. 

 

Nordea

Etter at ovennevnte banker har gjennomgått BETA perioden og er lansert vil Nordea være neste bank ut. Her vil vi være avhengig av at Nordea har lansert og konvertert alle sine kunder over til sin nye "Nettbank bedrift" løsning, før vi kan igangsette BETA periode og lansering. 

CONTRIBUTOR ***

Det var virkelig positive nyheter!

Her ventet lenge på dette....

 

Mvh

Jan Arild W Jensen

Bedriftsøkonomi AS

CONTRIBUTOR *

Det blir spennende å følge progresjonen på integrasjonen mot SBanken Bedrift. Jeg er overbevist om at svært mange små og mellomstore bedrifter vil bytte til SBanken når de er oppe og går i løpet av 2019. Hadde vært supert om eAccounting setter igang prosessen tidlig å får dette på bena allerede ved lansering

CONTRIBUTOR ***

SBanken Bedrift er spennende...

Håper dere kommer tidlig inn med bankintegrasjon.

Mvh

Jan Arild W. Jensen

Støtter det med Sbanken bedrift. Viktig at de som vurderer å gå over til sbanken om å melde sin interesse inne på sbanken sine hjemmesider, i tillegg til her. Legger mange nok inn ønske om integrasjon mot eAccounting også til dem så går det kanskje ennå kjappere Smilefjes glad

 

CONTRIBUTOR *

Dette var gode nyheter. Har dere mer informasjon om når integrasjon med Handelsbanken blir klar?

 

Vennlig hilsen 


Christopher Andersen

Hei,

Her er en oppdatering rundt bankintegrasjon til nye banker!

 

Testing av bankintegrasjon til tidligere nevnte banker i BETA har gått veldig bra og vi er nå i avsluttende fase. Vi vil derfor ila denne uken (onsdag 6.feb) gjøre bankintegrasjon tilgjengelig for all som benytter følgende banker:  

 

 • Sparebanken Vest
 • Sparebanken Sør
 • Sparebanken Møre
 • Handelsbanken 
 • Haugesund Sparebank
 • Skudenes & Aakra Sparebank

Vi vet at mange av dere kunder har sett frem til støtte for disse bankene, så vi håper og tror dere vil bli veldig fornøyd Smilefjes glad

Når disse bankene er lansert vil vi starte jobben med integrasjon til EIKA gruppen, med ca 70 mindre lokalbanker.

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR **

Hei Smilefjes glad

Er det ikke snart på tide å få på plass Nordea? Det er jo en av de største bankene og jeg har ventet lenge på at det skal bli i orden. Ble forespeilet også for over 1 år siden at det skulle være ferdig da..... 

 

Hei @Marianne Muri 

Nordea ønsker vi naturligvis også å støtte, men ihht mitt svar 2/1 - gjelder det fortsatt at vi er avhengig av en oppdatering av nettbanken som Nordea har planer om å gjennomføre ila Q1. Vi er avhengig av denne oppdateringen fra Nordea sin side, slik at banken støtter de nødvendige filformatene vi trenger fra banken, før vi har mulighet til å tilby bankintegrasjonen. Derfor ligger EIKA gruppen foran i vår prioritering. Så når Nordea har gjort ny nettbank tilgjengelig, med støtte for de riktige filen, og EIKA er ferdig implementert fra oss, vil vi starte jobben med Nordea integrasjon. 

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR ***

Jeg er enig med Marianne Muri at Nordea bør prioriteres.

Visma bør snarest inngå en avtale med Nordea med en tidplan for både Nordea sin oppdatering og Visma sin oppdatering.

Samt gi oss brukere et fornuftig svar om oppstart.

Mvh

Bjarne Petersen

Hei @Bjarne og Emil 

Vi har vært i dialog med Nordea i lang tid allerede og gjort det du ønsker at vi skal gjøre, nemlig å pushe på for at de støtter opp om de nødvendige filene i sin nettbank bedrift (ISO20022) som vi er avhengig av. Så for at vi skal kunne tilby integrasjon til Nordea, er vi avhengig av at de lanserer sin nye nettbank bedrift med støtte for de nødvendig filformatene vi trenger, før vi kan tilby direkte bankintegrasjon. Vår prioriteringsrekkefølge blir dermed rettet mot å støtte de som er klare med nevnte formater, i tillegg til antall kunder berørt. Vi vil ta tak i Nordea så snart de er klare som første prioritering etter EIKA. 

 

Hilsen 

Jan Helge Eikrem, Product Manager

 

 

 

CONTRIBUTOR ***

Nordea bør absolutt prioriteres høyt.

Det er 3 år siden jeg spurte om dette....

Håper at det ikke går flere år til før dette skjer.

Nyhet - bankintegrasjon til 6 nye banker Smilefjes glad

Vi kan i dag. 6.februar glede mange av dere med lansering av bankintegrasjon til 6 nye banker. Vi vil fortsette jobben med å støtte flere banker, og håper dere som benytter en av de 6 bankene vil få en ende bedre opplevelse av Visma eAccounting og ser nytten av en mer automatisert hverdag.

Les mer her - Bankintegrasjon.  

 

6 new Evry banks2_06.02.2019.png

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR ***

Supert :-)

Da har dere kommet et godt stykke lenger....

Hva med Nordea?

 

Hva er prisen som må betales for integrasjonen?

Har hørt at spesielt Sparebank 1 tar hele kr 350,- pr måned!!! 

Stemmer dette?

 

Mvh

Jan Arild W. Jensen

Bedriftsøkonomi AS

(updated by JanHelgeEikrem VISMA ‎08-02-2019 11:49 )

Hei igjen @Jan Arild W. Jensen 

Angående Nordea - se mine svar fra 4/2 og 2/1.

 

Når det gjelder priser hos SpareBank 1 gruppen er det kun 1 av 14 banker i den gruppen som opererer med den prisen (SpareBank 1 Østfold & Akershus). Normalt ligger prisen for bankintegrasjon hos SpareBank 1 Gruppen mellom kr 100 - 130,-/mnd og ingen etablering for Visma eAccounting kunder. Det er viktig å merke seg at banker tilknyttet SpareBank 1 gruppen er selvstendige banker innad i gruppen og dermed kan prisene variere noe mellom bankene.

 

Visma eAccounting har et samarbeid med SpareBank 1 gruppen og først ute av bankene er SpareBank 1 Østlandet som gir Visma eAccounting kunder en 3 mnd rabatt ved inngåelse av bankintegrasjon med banken, for mer informasjon se denne siden (vi jobber med tilsvarende avtale for alle bankene i SpareBank 1 gruppen).

PS! SpareBank 1 Østlandet tilbyr også idrettslag/foreninger gratis bankintegrasjon.

Se også SpareBank 1 Østlandet - prisliste (utsnitt av prislisten i bildet under)

 

Prisliste_SpareBank 1 Østlandet.png

 

Det er viktig å merke seg at å aktivere bankintegrasjon fra Visma eAccounting er gratis! Vi styrer derimot ikke prisene hos bankene og hva de tar betalt for sine tjenester. Dette vet vi varierer mellom de ulike bankene, og vår erfaring er at det normale er ca +/- 100/mnd, med noen få avvik oppad til 350,-. Så vi må bare oppfordre dere til å kontakte din bank, for å avklare hvilke priser som gjelder hos din bank. Link til alle bankene vi har integrasjon til finner dere på vår hjemmeside - Bankintegrasjon

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR *

Hei,

 

Fikk priser fra Handelsbanken Fredrikstad:

 

 • Etablering: 750;-
 • Pr mnd: 90,-

Aktivering var gjort med noen klikk. Nå venter jeg bare på avtalen og at banken gjør det de må i sin ende. Ser virkelig fram til å få dette på plass. 

 

Vennlig hilsen 

 

Christopher Andersen

(updated by JanHelgeEikrem VISMA ‎06-03-2019 16:04 )

Nyhet - 7 nye banker med bankintegrasjon

Vi kan med glede informere om at vi nå tilbyr direkte bankintegrasjon til ytterligere 7 nye banker. Alle disse bankene er selvstendige banker tilknyttet banksamarbeidet - De Samarbeidende Sparebankene (DSS) på vestlandet, se artikkel i Haugesunds Avis. Dvs at vi nå støtter alle de 9 bankene tilknyttet dette banksamarbeidet. Vi fortsetter jobben med å støtte flere banker, og håper dere som benytter en av de nå 16 bankene vi tilbyr direkte bankintegrasjon til, vil se på å ta i bruk direkte bankintegrasjon. Dette vil kunne gi dere en ende bedre opplevelse av Visma eAccounting gjennom å automatisert bruken av programmet ytterligere, ved å forenkle og effektivisere jobben med bankavstemming. 

Les mer her - Bankintegrasjon

7xDSS_Beta_25.02.19.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smart hilsen Smilefjes glad

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR *

Hei,

 

Gledelig å se at det går fremover. Når ser dere for dere at Eika systemet er integrerbart i eaccounting?

Som mange andre, har vi ett stort behov for en OCR-avtale, i det minste Smilefjes glad

 

Mvh Håkon Linge 

Hei @Håkon Linge 

Eika Gruppen med sine tilhørende 68 lokalbanker er den bank gruppen vi nå jobber med og har som mål å lansere i slutten av 2.kvartal (juni). Så langt går samarbeidet med Eika og utviklingen som det skal, så vi er i rute ihht plan :-)

 

Eika logo.png

Vennlig hilsen

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR *

Høres supert ut, tommel opp!

 

Mvh Håkon Linge

(updated by JanHelgeEikrem VISMA ‎25-03-2019 09:34 )

Status Nordea:

Da det er mange av våre brukere som tidligere har spurt om når vi kan tilby en direkte bankintegrasjon til Nordea, følger en kort status:

 

Før vi kan starte utviklingsjobben med å tilby integrasjon til Nordea er vi helt avhengig av at banken kan levere en utvidet kontoutdragsfil ihht ISO20022 formatet. Etter vårt siste møte med Nordea nå i mars, er siste informasjon fra dem at denne filen (planlagt 2.kvartal), er forsinket og utsatt fra Nordea sin side til 4.kvartal 2019. Vi kan dessverre derfor ikke gjøre annet en å avvente vår jobb inntil Nordea støtter leveranse av denne filen. Så inntil vi har mulighet for å støtte direkte bankintegrasjon til Nordea, anbefaler vi at dere benytter manuell import av kontoutdrag

 

Nordea_Masterbrand_500px_RGB.png

Vennlig hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager 

CONTRIBUTOR *

Hei,

 

Har nå hatt integrasjon igang en drøy måned, og flere ganger opplevd at transaksjoner både inn og ut ikke går som de skal. Dette gjelder Handelsbanken (Evry). Flere som opplever dette?

 

Vennlig hilsen

 

Christopher Andersen

Hei igjen @Christopher Andersen 

Takk for hyggelig prat og at du gir oss et hint når det er ting å ta tak i rundt bankintegrasjonen. Som vi snakket om så er rutiner for oppsett av bankintegrasjon også litt nytt for mange av bankene, slik at de får satt opp integrasjonen riktig i nettbanken. Supert at du har fått avklart med Handelsbanken det du hadde problem med så satser vi på at dette har løst seg og at alle transaksjoner nå fremover flyter slik det skal.

 

Vennlig hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR *

Er dere fortsatt i rute til slutten av Juni med Eika-bankene og full integrasjon? 

Hei @Røros  

Vi er godt i gang med integrasjonen og samarbeider godt med EIKA gruppen. Vi er nå i en tidlig fasen med "intern pilot" (Visma eAccounting - EIKA gruppen) og har som mål om ekstern test til utvalgte pilotkunder før sommeren. En lansering til alle kunder, vil trolig derfor ikke være mulig før etter sommeren. Dette pga en versjonsoppdatering i Visma AutoPay, som er Visma's "hub" mot eksterne banker som tidligst kommer i slutten av juni. Dette i tillegg til ferieavvikling i juli både hos Visma og EIKA gjør at vi ikke rekker en full lansering før etter sommeren. 

 

Vennlig hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

 

(updated by JanHelgeEikrem VISMA ‎11-07-2019 15:26 )

Vi er nå i aktiv pilot med Sparebanken Sogn og Fjordane, som vil vare gjennom sommeren, og tar sikte på å lansere dette for alle kunder medio august.

 

Sparebanken Sogn og Fjordane_logo.jpg

 

Sommerhilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

Status EIKA gruppen:

Vi er nå i fase 1 (intern) pilot med bankintegrasjon til EIKA gruppen med sine 68 tilhørende lokalbanker. Fase 2 (ekstern) pilot vil iverksettes etter sommeren (medio august). Lansering av bankintegrasjon for alle kunder til EIKA bankene kan dermed forventes i månedskiftet august/september. 

 

Eika logo.png

 

Status Nordea:

Henviser her til publisert svar fra 25.03.2019 tidligere i denne artikkelen - da samme status fortsatt gjelder.

 

Nordea_Masterbrand_500px_RGB.png

 

Sommerhilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR *

Hei, 

Sbanken har nå lansert bedriftbank. Skal dere utvikle integrasjon mot den?

 

Hei Romain,

 

Vi har vært i dialog med Sbanken i lang tid allerede, så ja dette er en aktør vi etter hvert også vil bygge støtte mot. Selv om de nå har lansert Bedriftsnettbank er det ikke klargjort for bankintegrasjon til eksterne ERP aktører. Status enn så lenge er at det er flere tekniske ting hos Sbanken, bl.a API dokumentasjon og klargjøring for integrasjon til eksterne ERP system som gjenstår før vi på vår side kan starte utvikling av integrasjon fra vår side.

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

(updated by JanHelgeEikrem VISMA ‎27-08-2019 13:05 )

Nyhet - ny bank med bankintegrasjon!

Vi kan med glede informere om at vi f.o.m mandag 26.august også støtter bankintegrasjon til Sparebanken Sogn og Fjordane

 

Vi håper våre kunder med kundeforhold i Sparebanken Sogn og Fjordane nå vil benytte seg av direkte bankintegrasjon med alle de fordelene og effektiviteten dette gir for avstemming mot bank. Ta kontakt med banken for å inngå nødvendig avtale i din bedriftsnettbank. 

 

Les mer her - Bankintegrasjon

 

Slik aktiverer du bankintegrasjon i Visma eAccounting

 

Sparebanken Sogn og Fjordane_logo.jpg

 

Hilsen, 

Jan Helge Eikrem, Product Manager

Status EIKA gruppen:

Fase 1 av ekstern pilot med bankintegrasjon til EIKA gruppen er nå igangsatt for noen utvalgte pilotkunder! 

Så snart vi har fullført sjekkpunkter for Fase 1 av pilot vil vi starte Fase 2 av ekstern pilot for flere allerede innmeldte pilotkunder. Dersom pilotfase 1 og 2 går ihht plan, kan lansering av bankintegrasjon for alle kunder til EIKA bankene (69 ulike lokalbanker) forventes i løpet av september. 

 

Eika logo.png

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

Hei

 

Hva er status i dag for lansering av Eika bankintegrasjon ?

Status EIKA

 

Pilot testing av integrasjonen er nå i sluttfasen og alt ser bra ut. Så gitt at det ikke dukker opp noen uforutsette problemer denne uken er lansering av bankintegrasjon til EIKA bankene planlagt til onsdag 2.oktoberSmilefjes glad

 

Eika logo.png

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

CONTRIBUTOR *

Hei, kommer Eika bankintegrasjon i dag? Smilefjes glad

Nyhet - 66 nye EIKA banker med bankintegrasjon!

Vi kan nå glede alle våre kunder som har kundeforhold i en EIKA bank at vi f.o.m 2.oktober også støtter direkte bankintegrasjon til alle lokalbanker tilknyttet EIKA gruppen (totalt 66 lokalbanker). 

 

Vi håper alle våre kunder med kundeforhold i en EIKA bank nå vil benytte seg av direkte bankintegrasjon med alle de fordelene og effektiviteten dette gir for avstemming mot bank. Les artikler vedlagt under for aktivering i Visma eAccounting og ta kontakt med din bank for å inngå nødvendig avtale i din bedriftsnettbank. 

 

Siden EIKA bedriftsnettbank ikke tilbyr sluttgodkjenning i nettbanken, er også EIKA bankintegrasjon vår første bank ute der vi tilbyr og krever sluttgodkjenning av leverandørfaktura direkte fra Visma eAccounting. Du vil da slippe å sluttgodkjenne betaling i nettbanken, og sparer dermed enda mer tid. Dette vil derfor kreve at man aktiverer totrinnskontroll (2FA) og laster ned Google Authenticator appen for å benytte direkte bankintegrasjon til en EIKA bank.

 

Les mer i følgende communityartikler:

 

Vi håper alle våre "EIKA" kunder vil benytte seg av denne muligheten og at dere blir fornøyde med integrasjonen Smilefjes glad

 

5a27ce3252b1cc0d022e6d5e.png

 

Vennlig hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager