avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

CONTRIBUTOR *

Egen lønnsart for lønn hvor det ikke beregnes feriepnger

Status: Implementert
 
6 Kommentarer
Status changed to: Status: Åpen

Hei Erik!

 

Kan du gi noen eksempler på når du vil bruke en slik lønnsart i eAccounting lønnslipp? Hva er det typiske scenarioet i ditt tilfelle?

 

mvh

 

Henrik Horn

Product Manager, Visma Mamut AS

Status changed to: Status: Ønsker mer informasjon
 
CONTRIBUTOR *

I noen tilfeller mottar man lønnsytelser som ikke inngår i beregningsgrunnlaget for feriepenger. Da hadde det vært greit at man hadde en lønnsart som for eksempel het lønn uten feriepengeberegning. Pr. i dag så er det kun bonus som ligger inne og dette blir i en del tilfeller feil å kalle det bonus når det ikke er bonus.

Hei igjen Erik,

 

det er nå lagt inn en ny lønnsart som heter Provisjon/Bonus uten Feriepengeberegning. Tidligere lønnsart som het Bonus dannet feriepengegrunnlag. Denne er nå endret til Provisjon/Bonus med feriepenger. Disse er da koblet til lik a-meldingskode for innberetning.

 

Dersom du mener at denne ikke kan brukes må du nok spesifisere brukerscenarioet litt mer. Nøyaktig hva er det som skal utbetales som lønn som ikke danner feriepenger, og i tilfelle hvilken a-meldingskode skal den tilknyttes. 

 

Vennlig Hilsen
Henrik Horn
Product Manager - Visma Mamut AS

Status changed to: Status: Implementert

Denne lønnsarten ble implementert i Januar.

 

Vennlig Hilsen
Henrik Horn
Product Manager - Visma Mamut AS

CONTRIBUTOR **

Hei Henrik, det er veldig aktuelt å ha en lønnsart uten feriepengegrunnlag. Mange bedrifter utbetaler sykepenger utover arbeidsgiverperioden. Nav refunderer sykepenger i 48 dager og dermed vil en langtidssykemeldt f.eks et helt år få avsatt feriepenger. Dette blir helt feil og det blir også feil å kalle sykepengeutbetalingen for bonus. Vennligst lag en ny generell lønnsart med et nøytralt navn og som ikke danner grunnlag for feriepenger.