avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Andreas Malz
CONTRIBUTOR **

Kunne beregne finansskatt i lønnsystemet

av Andreas Malz
Status: Åpen

Ønsket er å kunne få en funksjon hvor vi kan beregne finasskatten ved lønnskjøring, og rapportere inn via Altinn.

7 Kommentarer
DanielFrantzen
CHAMPION **
av DanielFrantzen

Dette burde være en selvfølge.. Håper dere ser på muligheter for å få gjort dette ila kort tid

Henrik Horn
VISMA
av Henrik Horn

Hei Daniel!

 

Dette er ikke planlagt for 2019. Hva som er planlangt for 2020 er ikke avgjort enda, så vi kan vurdere Finansskatt opp mot andre ønsker når vi kommer ut på høsten. 

 

Vennlig Hilsen
Henrik Horn
Product Manager - Visma Mamut AS

Bjørn Wicklund1
CONTRIBUTOR *
av Bjørn Wicklund1

At dette ikke er mulig å håndtere i eAccounting, gjør vel at lønnssystemet ikke kan brukes av en hel bransje, ettersom systemet beregner feil arbeidsgiveravgift for disse foretakene. Hva er grunnen til at dette har så lav prioritet mht.  løsning fra Vismas side? Finnes det noen work around som gjør at A-meldingene og lønnsbilagene vil bli korrekte??

Henrik Horn
VISMA
av Henrik Horn

Hei igjen!

 

Det finnes sånn sett ingen workaround jeg er kjent med, men kanskje noen andre brukere innfor samme næring har noen innspill her i Community. 

 

Som nevnt, de viktigste tingene vi jobber med nå er blant annet henting av skattekort elektronisk, nye ansatte rapport og bank integrasjon for lønn. Dette er relativt store saker som vil ta tid, og hva som kommer etter dette er ikke planlagt enda. Da kan (dersom fortsatt aktuelt) finansskatt komme på listen.

 

I tillegg så er det ikke usannsynlig at finansskatten endres til 2020. Det er forventet at regjeringen legge frem en omfattende endring på denne for neste års statsbudsjett.

 

Har du behov for finansskatt nå finnes alternative lønnssystemer i Visma som kan håndtere dette.

 

Vennlig Hilsen
Henrik Horn
Product Manager - Visma Mamut AS

 

 

Henrik Horn
VISMA
av Henrik Horn
Hei, for dere som etterlyser Finansskatt - hvor aktuelt er det samtidig å støtte skatte og -avgiftsregel " Sektor untatte næringer". Dette er der man har høyere fribeløp på AGA basert på næring som Finans og Forsikring? Spørsmålet stilles da det trolig ikke vil hjelpe å kun støtte Finansskatt. Man må i tillegg støtte denne avgiftsregelen for "Sektor untatte næringer" for å kunne kjøre lønn mot denne bransjen med lønnsmodulen i Visma eAccounting. mvh Henrik Horn Product Manager Visma eAccounting AS
DanielFrantzen
CHAMPION **
av DanielFrantzen

Etter min erfaring så er finansskatt 5% av all AGA pliktig lønnsinberettelse, uavhengig av fribeløpet da man vil sette dette på egen lønnsart, så hvorfor man skulle ha noe ekstra her som du nevner kan ikke jeg utspille meg noe om.

 

Vi løser finansskatten per i dag ved å innrapportere via altinn portalen.

Henrik Horn
VISMA
av Henrik Horn
Takk for tilbakemelding Daniel. Bakgrunnen for spørsmålet er at ifølge Skatteetaten faller bedrifter som har behov for Finansskatt også under denne regelen for Sektor untatte næringer, og dersom vi ikke støtter det i tillegg fremstår det som uhensiktsmessig å utvikle støtte for Finansskatt. Det vurderes, men årets roadmap er fullt nå - så da blir det i tilfelle 2021. Visma.net Payroll får støtte for dette - planlagt før sommeren. Så det vil kunne være et alternativ. vennlig hilsen Henrik Horn Product Manager Visma eAccounting AS