avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
CONTRIBUTOR **

AutoPay - varsling om man har glemt å godkjenne betalinger

Status: Stem - Vi vurderer!

Hadde vært fint med varsling/påminnelse om man glemmer å godkjenne betalinger i AutoPay. Varslinger tilsvarende man får i Approval.

2 Kommentarer
CONTRIBUTOR *

Er litt enig i dette. Men purringen bør kanskje kun gå til den som er ansvarlig for remitteringen, samt til fellespostboks for avdelingen. Den behøver ikke sendes til alle som kan godkjenne, da det er ganske mange hos oss.

CONTRIBUTOR *

Hei igjen.

Vi opplevde i dag at godkjenner nr. 2 ikke hadde godkjent to remitteringer i Autopay sist torsdag. Dette kan være svært sårbart, i sær når offentlige trekk skal utbetales, men selvfølgelig også for de ordinære leverandører som venter på innbetaling. I dette tilfellet har det nå gått to arbeidsdager uten at fakturaer har blitt utbetalt.

 

Vi oppdaget feilen fordi vi ikke fikk retur fra Autopay, og måtte da gå inn i bank for å dobbeltsjekke. Vi har tidligere ofte opplevd å ikke få returer, så det gjør at vi ikke alltid tenker på at grunnen kan være manglende godkjenning i Autopay.

 

Vi tenker at den beste løsningen på dette er at 1. godkjenner får et varsel når 2. godkjenner har godkjent Autopay. Eventuelt et varsel om at den ikke har blitt godkjent innen en viss tid (max 1 time). En annen løsning er at beløpene i godkjenningsbildet i Autopay ikke forsvinner når 1. godkjenner har godkjent, men blir stående i grått, og at de først forsvinner når 2. godkjenner har godkjent. På den måten kan den ansvarlige for remitteringen (som hos oss også er 1. godkjenner)  følge med på oversikten og se at alt er godkjent.

 

Vi håper det lar seg gjøre å få til en form for slik oppfølging. Vi kjører Autopay for flere firmaer og det er svært sårbart om utbetalinger blir forsinket i flere dager.