Mine områder
Hjelp
espen_sodvin
PARTNER

Automatisk utfylling av standard prosjektoppgave på linjer i salgsordre

av espen_sodvin (Oppdatert ‎29-04-2022 09:18 av Runar_Gulbrandsen VISMA )
Status: Akseptert - Ikke Planlagt

Hei,

 

Når man har satt at en prosjektoppgave er standard i prosjektet, så bør denne standard prosjektoppgaven blir automatisk fylt ut på varelinjer i salgs ordrer når man har lagt prosjektet i hodet på salgsordren. Dette gjør den ikke idag.

espen_pmdata_0-1634729568520.png

espen_pmdata_1-1634729601559.png

 

 

6 Kommentarer
av Kjetil Vikse Moen

PS. det er mulig å få en std. oppgave på linjene, men dere må legge opp knytning mellom konto og prosjektoppave.

Problemet er at det kun er kontoen som kommer på linja når vi trykker pluss som blir brukt i koblingen her. Får vi en annen konto når vi velger produkt vil ikke prosjektoppgaven byttes til den riktige. 


Uansett enig i at det burde være nok å hake av en oppgave som std, men er altså mulig ved å koble konto og prosjektoppgave. Det som burde være mulig var å sette prosjektoppgave i ordrehode slik at en slapp å sette det på hver linje etterpå. 

Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous
Status changed to:
 
AndreasS1
CHAMPION **
av AndreasS1 (Oppdatert ‎02-11-2021 13:02 av AndreasS1 )

Når har dere dette problemet?

Vi opplever at dette er et problem kun:

- Om vi ikke velger prosjekt før vi legger til linjer/artikler. 

- Om vi endrer prosjekt.

- Om vi endrer kunde. 

Dette er irriterende nokk for oss enig i at standard burde være standard. 

av Kjetil Vikse Moen

Litt tillegg på denne saken. Litt mer overordnet og gjelder for flere moduler. Legger info her siden det hører såpass mye sammen.

 

Det burde vært en måte å sette hva som skal være std. oppgave gjennom hele systemet. Bruker en inngående faktura eller utgående faktura er det oppgaven som er merket med Standard på prosjektet som blir brukt.

 

Bruker en salgsordre er det mulig å få satt std. oppgave slik jeg beskrev over. Ved å koble hovedbokskonto mot prosjektoppgave på prosjektet, men det vil da kun fungere for den kontoen som kommer når du trykker pluss(før du legger inn varenummer, vil ikke skifte om du endrer denne)

 

Bruker en derimot innkjøp virker ikke dette i de det hele tatt. 

 

Mvh

Kjetil

av Runar_Gulbrandsen
Status changed to: Status: Akseptert - Ikke Planlagt
 
av Kjetil Vikse Moen

Viktig at dere får med håndtering av bytte av prosjekt eller kunde når dere lager løsning for dette ønsket. Bytter en prosjekt i ordrehode må en også få oppdatert std. oppgaven på ordrelinjene i henhold til std oppgave på det nye prosjektet(Mulig det bør være parameterstyrt da det kan tenkes situasjoner hvor en ønsker å beholde oppgavene fra forrige prosjekt). Vi må heller ikke miste oppgavene på linjene når vi bytter kunde. Ref. svar fra Andreas over.

 

Problemer oppstår ofte når en først får inn prosjekt x og skal endre til prosjekt når det er avklart hvilket prosjekt ordren skal gå mot. Da må en oppdatere alle linjene med std prosjektoppgave etterpå da systemet ikke klarer å håndtere det for oss.

 

 

 

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"