Mine områder
Hjelp
K_E_Magnussen
CHAMPION *

Bedre flytprosess for regnskap/økonomi-avd

av K_E_Magnussen (Oppdatert ‎17-11-2021 13:51 av Runar_Gulbrandsen VISMA )
Status: Implementert

Når man sender inng.fakturaer på flyt og det legges på kommentarer etc til regnskapsfører så burde man hatt et eget skjermbilde i Financial for kontroll før oppdatering. Der burde man få opp alle detaljer fra flytprosessen direkte i skjermbildet med alle kommentarer og evt farge på felter som er endret i løpet av flyten. 

 

Det kan for eksempel komme tilbake 50 bilag hvor det er bare er noen få fakturaer med viktig informasjon som regnskapsfører/Controller trenger å se på før man oppdaterer regnskapet. Det kan være mange grunner til at man må se over at alt er ok før man oppdaterer. (for eksempel endring til en konto som man ikke kan ha mva-fradrag på eller at det er endret til en konto som rett og slett er feil.)

 

Problemet slik det er i dag er at man må klikke innom alle bilag, klikke så på vis dokumenthistorikk,gå tilbake og så oppdater. Så er det hele runden på nytt, med å klikk på bilag, få opp skjermbilde, klikke igjen på Vis faktura...........

 

Dette blir en tung prosess som vi ønsker å få mer effektiv.

4 Kommentarer
OleNoer
VISMA
av OleNoer
Status changed to: Status: Akseptert

Prosessen som du beskriver jobber vi med i disse dager. Kommer endringer både i september og oktoberversjonen hvor dette kommer til å bli langt, langt bedre enn i dag. 

Mantena_AS
CHAMPION *
av Mantena_AS

Vi har fått vår partner, Vitari AS, til å lage et skjermbilde kalt ; "Kontroll av faktura linjer".  Her kommer alle fakturaer med status Balansert opp, en på hver linje. her ser vi all informasjon om faktura, inkludert leverandør, valuta, kontering og monskoder.  Det er enkelt å gå igjennom å se om noe er feil.  Så kan man hente opp de samme fakturaene i "Oppdater leverandørbilag", merke alle og oppdatere. 

Arthur Kvalheim
CHAMPION ***
av Arthur Kvalheim

Vi tok i bruk ERP fra september 2020 og opplever fremdeles akkurat denne prosessen som veldig tungvindt. Akkurat som beskrevet i dette innlegget: Klikk innom et bilag, sjekke og korrigere, oppdatere, klikk ut igjen - klikk inn på neste bilag, sjekke og korrigere, klikk ut igjen - og så videre. 

Denne prosessen er helt sentral i å effektivisere regnskapsfunksjonen (sammen med muligheter for automatisering), så her bør det legges inn et skikkelig krafttak i utviklingen av Visma.net som et regnskapssystem som skal hjelpe effektivisering og automatisering av økonomifunksjonen.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"