Mine områder
Hjelp
BeataF
PARTNER

Få lagt inn fakturanummer til faktura det blir purra på i blanketten for purregebyret

av BeataF
Status: Stem - Vi vurderer!

Handtering av betalingsvarsel i Visma.net Financials blir i dag typisk satt opp med at ein kan sende ut betalingsvarsel på e-post til kunden med informasjon om kva faktura som har forfalt. Parallelt blir det laga ein ny utgåande faktura med purregebyret (gitt at ein har lagt inn purregebyr i oppsettet). Faktura med purregebyret blir sendt via Autoinvoice, og betalingsvarsel med liste over faktura det blir purra på skjer via e-post. For at kunden skal skjønne kva faktura purregebyret tilhøyrer må hen altså sjekke det på betalingsvarselet som kom i e-posten sin. Der er eit betalingsvarselnummer som skal samsvare mellom rett betalingsvarsel og rett purrefaktura. 

 

Dessverre er det fleire som sliter med at kunden ikkje får e-posten med betalingsvarselet og dermed ikkje skjønner kva faktura det blir purra på når dei får purrefakturaen. Årsaka kan vere at e-posten på kundekortet er utdatert, at fakturamottaket sin e-post er annleis enn den som handterar purringar, at den blir blokkert av deira system osb. 

 

Derfor hadde det beste vore om det på blanketten til purrefakturaen var lagt inn fakturanummer det blir purra på. Eventuelt at betalingsvarselet automatisk leggjar seg som vedlegg på purrefakturaen som blir sendt. 

1 Kommentar
av Runar_Gulbrandsen
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!
 
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"