avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Magnus Møller
PARTNER

Forhåndsbetaling av salgsordre med elektronisk faktura og autoPay

av Magnus Møller
Status: Stem - Vi vurderer!

Ønsker en funksjon for å kunne sende et fakturagrunnlag for forskuddsbetalingen, slik at man kan matche denne med innbetalingen når den kommer fra autoPay. 

 

 

3 Kommentarer
OleNoer
VISMA
av OleNoer
Status changed to: Status: Trenger mer informasjon

Kan du ikke bruke ordrebekreftelsen til dette?

av Stian Alexander Lie

Jeg har samme behovet Ole, 

 

Ordrebekreftelsen er i enkelte situasjoner grei, men hvis man skal ha automatikk når du har to selskaper som benytter Visma.net ERP. 

 

Jeg vil ha automatikk slik at når salgsordren er laget, og opprettet forhåndsbetaling på hele eller deler av beløpet (og da helst mulighet for å sette opp i betalingsbetingelse at her er det krav om forskuddsbetaling på x%. av beløpet. hvor jeg da vil at det går ut en faktura/betalingsoppfordring til Autoinvoice, Den importeres som inngående faktura/approval godkjenning hos mottaker. Det Godkjennes og betales i autopay, betalingen kommer inn lukker betalingen, salgsordre fullføres. og faktura går ut. Dette er en B-løsning mtp at det er så mange gode funksjoner rundt løsningen for forskuddsbetaling, men det er i dette tilfellet større ønske om de andre fordelene som en vanlig faktura har. De må også da selvsagt filtrere ut salg på denne artikkelen fra salgsrapporter og slike ting som er uheldig. 

 

På den utgående fakturaen (reell salgsordre/vareleveranse) vil jeg da ha ett beløp som er sum faktura, og ett beløp for "tidligere forskuddsbetalt" og "å betale"

 

Hos en kunde så har vi laget en rutine som gjør litt av den funksjonen, men er litt for manuell. De kjører faktura ut, på ikke lagerført, ikke MVA pliktig vare som heter forskuddsbetaling. Den går mot gjeldskonto. Salgsordren har da kredit av denne, og levering når komplett. Med en manuell rutine som kansellerer ordre som ikke er betalt innen avtalt dato. De tar forskuddsbetaling for leveranse i 2019 og 2020 nå, og forventer ett forholdsvis betydelig volum fra neste år. Etthvert steg som de må gjøre dobbelt er selvsagt uheldig. Å sende ut faktura, uten informasjon/påminnelse om hvor stort beløp som ble tatt som forskuddsbetaling ett år (eller to) i forveien antas å medføre en betydelig mengde support eller administrativt arbeid med å purre opp, eller refundere "småbeløp"

 

Ordrebekreftelse eller salgsordre/tilbud inneholder f.eks. ikke KID, den mottas ikke av autoinvoice, og matches ikke automatisk ved innbetaling. Den inneholder også hele beløpet på ordren som ikke nødvendigvis er forskuddsbetalingsbeløpet. I enkelte tilfeller så kan det være at man ønsker 100% forskuddsbetaling, men ofte er det type 50% eller en eller annen nøkkel som skal forskuddsbetales ved større avtaler, eller lang leveringstid. 

 

Rutinen rundt forskuddsbetaling er veldig bra, men den mangler det siste lille for å bli veldig bra. 

 

Stian

Klara Vatten
VISMA
av Klara Vatten
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!