Mine områder
Hjelp
Arne Henning
PARTNER

Kunderefusjoner bør inkludere fakturaer med saldo tilgode.

av Arne Henning
Status: Stem - Vi vurderer!

Vi ønsker oss en mulighet til å lage kunderefusjon av en faktura hvor saldo er til gode hos kunde (negativt utestående beløp). Eksemplet er at en kunde har betalt samme beløp med samme KID to ganger slik at fakturaen ligger som dobbelt betalt. I dette tilfellet så kan man ønske seg å refundere beløpet.

ArneHenning_0-1686731765136.png

 

3 Kommentarer
Bjørn_Persson
CONTRIBUTOR ***
av Bjørn_Persson

En faktura med restbeløp kan ikke refunderes, den vil ha feil fortegn i forhold til å skape en utbetaling.
I tilfelle hvor en faktura med kid har blitt betalt to ganger så vil det ligge en åpen betaling på kunden som det kan lages kunde refusjon av. Har man en faktura som er betalt men skal krediteres kan man reversjere fakturaen og man får da en åpen kreditnota som kan refunderes.

av Runar_Gulbrandsen
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!
 
BeritAnne
CHAMPION ***
av BeritAnne

Skjønte ikke helt denne idéen her...

Som @Bjørn_Persson skriver over her så vil du ha en Betaling med åpen saldo dersom kunde betaler dobbelt, og denne kan remitteres med en Kunderefusjon.

 

Det som derimot kunne vært hensiktsmessig å få opp i dette bildet, var om aktuell kunde har skyldige beløp på andre faktura som det kan være hensiktsmessig å matche Betaling/Kreditnota med, før man betalte ut differansen.

Denne funksjonaliteten er ikke i dette bildet og derfor anbefales alltid at man avstemmer kunder før man remitterer tilgode-beløp.

 

Nå er jo dette skjermbildet 'Behandle kunderefusjoner' i gammelt design, og der jobbes det vel med en ny versjon tilsvarende som nye 'Behandle betalinger'.  Forhåpentligvis kommer det noen flere funksjoner for matching av bilag der.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"