Mine områder
Hjelp
BeataF
PARTNER

Kunne endre rekkjefølgje på fakturalinjene når ein legg til faktura på CM-ordre

av BeataF (Oppdatert ‎17-11-2021 14:17 av Runar_Gulbrandsen VISMA )
Status: Akseptert - Ikke Planlagt

Hei, 

 

Case:

Om ein skal leggje til ein faktura som skal krediterast, og ein har logistikk, så kan ein opprette ein CM-ordre. Når ein gjer det i dag så blir linjene i CM-ordra lagt inn alfabetisk basert på varenr., som er bra nok i dei fleste tilfeller. Men nokre kundar har ein del informasjon på fakturaen som er laga som tekstlinjer (tekst som ikkje-lagerført vare der ein endrar på transaksjonsbeskrivelsen etter behov) for å gjere det meir tydeleg for kunden kva det dei betaler for gjelder, og dette er informasjon dei vil ha med vidare i kreditnotaen.

 

I dag:

Om ein legg det til i dag på vanleg måte så blir kreditnotaen veldig rotete fordi tekstlinjene blir samla etter kvarandre, og utan den transaksjonsbeskrivelsen som var på dei. For å få det rett i dag må ein leggje til ei og ei linje på CM-ordra frå fakturaen, men det er veldig knotete, og beskrivelsen på teksten blir uansett aldri med og må skrivast på nytt. 

 

Løysingsforslag: 

Hadde det vore mogleg å endre sorteringa på fakturalinjene i den dialogen der ein legg til fakturaen i CM-ordra til å vere basert på linjenummer på fakturaen, og ikkje alfabetisk på varenummer så hadde det hjulpe mykje på. I tillegg om ein kunne fått med den transaksjonsbeskrivelsen som er på fakturaen slik ein slapp å skrive dei inn på nytt, så hadde det vore perfekt. 

 

 

Håper fleire syns dette er verdt å ordne opp i 🙂 

1 Kommentar
av Runar_Gulbrandsen
Status changed to: Status: Akseptert - Ikke Planlagt
 
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"