avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Match faktura/kreditnota via behandling

Status: Akseptert

Mulighet for å opprette kreditnota og match via faktura-behandling på samme måte som "Angi betaling/bruk nota". 

 

Nå kan man benytte reverser, men må også gå inn via betaling og matche faktura/kreditnota. Hadde vørt fint om dette kunne gjøres via en handling. Har enkelte kunder som benytter seg av reverser knappen, og da automatisk tror at faktura/kreditnota er matchet og avslutttet. Dette medfører da fare for dobbeltbetaling

6 Kommentarer
VISMA
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!

For å sikre best mulig oversikt over hvilke ønsker og idéer flest ønsker, er det viktig å se hvor mange som har de samme behovene. Oppfordrer derfor alle til å stemme om de synes dette er en god idé

CHAMPION *

Forstår ikke helt om dette gjelder inngående eller utgående fakturaer ?


PARTNER

Siden du nevner Angi betaling/bruk nota, så antar jeg at du tenker på utgående?

 

Du har funksjonen for "Reverser og bruk på nota" i fakturabildet, som skal være en behandling som fungerer som angi betaling/bruk nota, men denne fungerer foreløpig (etter min erfaring) bare hvis man krediterer hele beløpet. Da avsluttes begge bilagene.

 

Dersom man forsøker å kreditere en lavere sum får man feilmelding ved oppdatering, og får dermed ikke oppdatert kreditnotaen. 

Så en tilpasning som tillater del-kreditering via behandlingen Reverser og bruk på nota er kanskje et steg i riktig retning? 

(updated by Jørgen Trygstad PARTNER ‎14-02-2019 08:55 )

Hei, beklager, ser at den var litt knapp med informasjon på denne saken, så skal prøve å utdype litt:)

 

I Utgående faktura (Kunde) bildet, har du mulighet å velge både "Reverser og bruk på nota" og "Angi betaling/Bruk nota". Begg ede to fungerer utmerket. Benytter du en av de, blir det automatisk oppretet ett bilag (kreditnota eller betaling av hengig av hvilken du velger), og når du oppdaterer den, så er faktura avsluttet. 

 

Men i inngående faktura (Leverandør) bildet, er det bare valg "Reverser" og ikke "reverser og bruk nota" som er alternativet i utgående faktura. Om du Oppretter en inngående faktura på 100.- og velger "reverser", så blir det opprettet en kreditnota på 100.- men den er ikke matchet mot Faktura. Du må selv gå inn i "leverandørbetalinger", hente opp kreditnota, og matche den manuelt mot faktura. 

 

Ønsket er altså at det skal skje det samme som med utgående faktura. Når du velger "reverser og bruk nota" så skal det opprettes en kreditnota, og den blir automatisk matchet mot faktura. Årsaken til ønsket er at når noen benytter seg av "reverser" i inngående faktura bildet, så blir de sendt til opprettelse av kreditnota. Når de oppdaterer den, regner de med at den er avsluttet, og tenker ikke noe mer på den. Men nå ligger det både en åpen faktura og en åpen kreditnota i systemet. (om du benytter "manuell betaling" fra inngående faktura bildet, så blir det som jeg ønsker, bare at dette blir med en betaling. Her blir du sendt rett til betalingsbildet, og faktura er matchet mot betaling.)

 

Beklager for langt svar her, men håper det er forståelig:) 

VISMA
Status changed to: Status: Akseptert
 

Dette er jobbet med. Vi rekker mest sannsynlig ikke ny versjon av Visma.net ERP planlagt 12. mai. Vi skal fortsette arbeidet og vil komme med mer informasjon her.