Mine områder
Hjelp
StianMj
PARTNER

Regler for fakturainnboks - MVA og kontering.

av StianMj (Oppdatert ‎17-11-2021 13:52 av Runar_Gulbrandsen VISMA )
Status: Akseptert - Ikke Planlagt

Hei.

Det burde vært mulig å definere momsoppsett også i fakturareglene. Slik at man får fullautomatisert innboksen. Dette kan f.eks være faktura som kommer inn med forskjellig fradragsrett på samme faktura.

Avgiften burde ligget som et kildefelt og tilsvarende burde alle felter for Verdier i Financials vært lik de feltene man kan editere når man konterer "vanlige" bilag. 

3 Kommentarer
av Runar_Gulbrandsen
Status changed to: Status: Akseptert - Ikke Planlagt
 
Markus Wang
VISMA
av Markus Wang

Se også ønske om
Kunne leggje til avgiftskode på Regler for fakturainnboks
https://community.visma.com/t5/Ideer-i-Visma-net-ERP/Kunne-leggje-til-avgiftskode-pa-Regler-for-fakt...

av Kjetil Vikse Moen

Her burde det da også være mulig å overstyre mvakode basert på info på faktura. Om det er noe på fakturaen kombinert med  leverandør som kan identifisere om de faktisk har fradragsrett på fakturaen og derav sette riktig mvakode. I noen tilfeller har en gjerne ikke fradragsrett på fakturaen selv om den er pliktig fra leverandøren.

 

Da er det også viktig at beløpene blir satt riktig på linjene basert på mvakode som blir satt. Feks. om det er en pliktig faktura hvor kunden egentlig ikke har fradragsrett. Da må jo beløpet på linjen korrigeres slik at beløpet på fakturaen stemmer med summen, når det blir satt mvakode for ikke pliktig. Ikke slik som det er i Visma.net når vi endrer fra pliktig til ikke pliktig på linjen og vi deretter må endre kostnadsbeløpet på linjen til riktig verdi etterpå(legge inn beløp inkl. mva). Hvis ikke blir sum på faktura feil.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"