avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Emil_Columbi
PARTNER

Slette uposterte transaksjoner

av Emil_Columbi
Status: Stem - Vi vurderer!

Hei!

 

Vi opplever ofte at det opprettes uposterte transaksjoner som ikke er ønskelige å oppdatere. Dette oppstår gjerne når leverandørbetalinger med status "Skrevet ut" oppdateres manuelt, driftsmidler oppdateres uten automatisk postering, eller generelt sett for brukere som ikke benytter automatisk postering.

 

Prosessen for å fjerne disse er relativt rett frem - de må oppdateres og reverseres, men.. ønsket er da at denne prosessen blir mer brukervennlig med færre implikasjoner for andre prosesser.

 

Fordelen med å kunne slette slike transaksjoner direkte er ikke kun med hensyn på tid, da slike transaksjoner også dukker opp på avstemmingsutdraget. Ettersom disse i scenariet beskrevet over viser til samme bilagsnummer medfører dette at det f.eks går to føringer K1920, en føring D1920 i hovedbok, men på avstemmingsutdraget ligger det kun en føring K1920 og en føring D1920. Dette skaper et avvik i avstemmingen (selv om hovedbok er i orden etter oppdatering og reversering). Eneste alternativ blir da å la en linje ligge igjen åpen på avstemingsutdraget, og denne kan ikke fjernes uten bistand fra utviklingsavdelingen.

 

Dersom det ikke er mulig å slette disse direkte hadde det vært fint med en funksjon tilsvarende "Oppdater, reverser, oppdater reversert", da disse ikke kan massereverseres direkte via massebehandling uten å opprette et importscenario.