Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Synliggjøre flytdetaljer og kommentarer fra Finans

av Anonymous
Status: Implementert

Når man står på en inngående faktura i Finans burde det være mulig å få frem flytdetaljer og kommentarer som er tilknyttet dokumentet uten å måtte søke opp tilsvarende dokument i Approval. Enten at det lå en fane med flyt og en med kommentarer i tilknytning dokumentet under valget "Vis filer", eller at man ble styrt til skjermbildet på aktuelt bilag som ligger under prosessoversikt i Approval når man åpner dokumentet via filer. Altså et fullverdig oppslag fra Finans til det godkjente dokumentet. 

13 Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Hvis det også kunne stått "Kommentarer (X)" ved siden av "Filer" for å indikere at på denne fakturaen finnes det så mange kommentarer hadde det vært enda bedre. 

OleNoer
VISMA
av OleNoer
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!

For å sikre best mulig oversikt over hvilke ønsker og idéer flest ønsker, er det viktig å se hvor mange som har de samme behovene. Oppfordrer derfor alle til å stemme om de synes dette er en god idé

Tove Skog Hansen
CONTRIBUTOR *
av Tove Skog Hansen (Oppdatert ‎24-07-2018 12:52 av Tove Skog Hansen )

La  inn med feil bruker - korrigerer 🙂 

Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Se ticket 598337. Ser at kommentarer som settes på ved aktive handlinger(Godkjenn/Gjennomgå) blir med til AP501000 på en oversiktelig måte, men alle kommentarer burde vært synlig i Finans. Det kan stilles spørsmål i kommentarer som settes på ved videresending f. eks som gjør senere kommentarer forståelig. Det burde vært et fullverdig oppslag til dokumentet med flytdetaljer og kommentarer fra Finans. Det gjør kontrollfunksjonen i etterkant av bokføring også enklere. Noen kunder setter på automatisk oppdatering fra AP501000, men noen ønsker å foreta en siste kontroll der slik at data til hovedbok med tanke på kontering, kostnadsbærer og avgiftskoder blir korrekt. Slik det er nå må dokumentet man ønsker kontrollere søkes opp i Approval siden et fullverdig oppslag fra finans ikke finnes. 

Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

En årsak til at kommentarer i såpass stor grad er i bruk er at første godkjenner som settes på fra finans ikke kan endre kontering og kostnadsbærer. Hadde første godkjenner kunnet endre istedet for å sette på en kommentar om hva som må endres ville flere faktura være korrekte når siste godkjenner har godkjent. 

Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Hei,

 

Er første godkjenner ikke en fast person? Gitt at første godkjenner er en fast person så kan vedkommende bare legges som første godkjenner i godkjennings-flyten i Approval. Med andre ord hvorfor legger en på førstegodkjenner i Finans? (En kan for eksempel definere flyt ut ifra kostnadsbærer som legges på innkommende faktura - forhåndsdefinere flyt for hver kostnadsbærer i Approval .) 

 

Beste hilsen

Knut Andreassen

Visma.net ERP

Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Første godkjenner er ikke en fast person i de casene jeg har vært borti. Flyt basert på kostnadsbærer kan fungere i mange tilfeller, men hvis flyt f. eks er basert på segmentet avdeling så kan det være forskjellige godkjennere avhengig av kostnadstype innad en avdeling. Godkjennerollen faller ikke alltid på avdelingsleder. Skal teste mere rundt kombinasjon av flyt basert på kostnadsbærersegmenter, men det må ikke bli så komplisert at man ikke får vedlikeholdt det på en fornuftig måte. 

Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Hadde man kunnet bruke kostnadsbærer i kombinasjon med leverandør til en definert godkjenner så tror jeg man hadde fått styrt de aller fleste behov korrekt og rett ut på flyt uten å må legge på første godkjenner i finans. 

BeritAnne
CHAMPION ***
av BeritAnne

Dette er et veldig bra forslag!
Et slikt oppslag fra Financials (Inngående faktura) som kan synliggjøre hvor dokumentet er i flyten og hvilke kommentarer som er lagt inn ville vært veldig bra.  Det er ikke bare rett før man godkjenner at man ønsker å se kommentarer, men ikke minst mens dokumentet er på flyt.  Noen ganger kan det også være interessant på historiske dokument, og det er for tungvint/tidkrevende å gjøre dette i Approval.

 

Problematikken rundt første godkjenner er ikke aktuell lenger iom. at dette ble fikset i høst.  Nå kan første godkjenner redigere dokumenter dersom man har krysset av for dette under Approval-innstillingene.

I forhold til å ikke ønske å oppdatere automatisk når dokument er endelig godkjent pga. behov for endringer på dokumentet, kan det være en bedre løsning å sette den personen som skal oppdatere som siste ledd på Approval-flyten slik at alle korrigeringer blir gjort der, og så oppdatere automatisk ved godkjenning.

 

Dette fjerner likevel ikke behovet for en bedre visning av kommentarer og flytdetaljer i Financials, slik denne idéen fra Aina Gutvik beskriver.

OleNoer
VISMA
av OleNoer
Status changed to: Status: Akseptert
 
OleNoer
VISMA
av OleNoer

Jobbes med dette og håper å ha forbedret dette til årets september versjon ( per nu planlagt 15. sept)

Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Ønsket gjaldt synlighet av kommentarer og flytdetaljer inne i finans, og det er nå testet og løsningen er absolutt akseptabel 🙂

 

Har testet kommentarer i de forskjellige stegene (når man sender på flyt, gjennomgang, videresending, godkjenning) alle blir synlige i denne oversikten.

OleNoer
VISMA
av OleNoer
Status changed to: Status: Implementert
 
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"