Mine områder
Hjelp
johnerikjohnsen
PARTNER

Kostnadsføre sykefravær og annet fravær

av johnerikjohnsen
Status: Akseptert - Ikke Planlagt

Hei

 

I utgangspunktet ser det ut til at det er en fantastisk mulighet til å kostnadsføre fravær i Calender og få kostnaden overført til Payroll på riktig konto. Men for det første er det umulig å endre eksisterende fraværsarter/lønnsarter slik at man for eksempel får kost på sykefravær på en annen konto. Og selv om man oppretter en ny lønnsart og sykefraværskode så overføres ikke dette til Payroll. I Calender ser det ut til å være lagt opp til at dette skal være mulig. Se skjermbilde av egendefinert fraværsart. Men ingen ting overføres til Payroll.

Det er et stort ønske fra flere kunder at dette blir gjort noe med.

 

John Erik

 

7 Kommentarer
Steinar Bremnes
PARTNER
av Steinar Bremnes (Oppdatert ‎25-11-2021 15:14 av Wenche_Jacobsen VISMA )

Når Innteksmelding er levert Altinn og etter hvert refusjonen kommer fra NAV via Altinn, er det ønskelig å kunne få disse inn i variable transaksjoner til lønnskjøring. For kunder med mange ansatte i yrker med mye sykefravær, vil det være forenklende og redusere muligheter for feil (pga de i dag har  manuelle rutiner)

Torgeir Johnsen1
CONTRIBUTOR *
av Torgeir Johnsen1

Maskinell innlesning av refusjon av sykepenger må være en standard i Payroll. Vi har brukt rutinen i VL og der fungerer bra.

Torgeir Johnsen

av Anne Stine Kjelstad (Oppdatert ‎09-12-2021 15:12 av Hanna Eid VISMA )

Registrering av fravær i Calendar påvirker lønn til en viss grad. Og det er bra 🙂

Men vi savner følgende for komplett funksjonalitet:

 

Månedslønnede:

Mulighet for ompostering ved registrering av egenmelding og sykemelding (forskuttert av arb.giver).

Mange ønsker å føre sykefraværet på en egen konto og når en månedslønnede registrer egenmelding, sykemelding eller sykt barn må disse fraværskodene kobles til en lønnsart som fører fraværstimer ut av lønnskontoen og inn på sykelønnskontoen. 

Hvis arbeidsgiver ikke forskutterer sykepenger fra Nav bør dette trigge et trekk/stopp i lønn for aktuell periode (aktuell periode lønnen gjelder for, samt aktuell periode for sykefraværet).

 

Timelønnede:

Når en timelønnet registrer egenmelding eller sykemelding (forskuttert av arb.giver) skal den ansatte ha betalt under sykefraværet. Det kan her også være aktuelt at sykefraværet føres på egen konto, men dette må kunden kunne velge selv.

 

 

Siri_Hovland
PARTNER
av Siri_Hovland (Oppdatert ‎21-10-2021 14:17 av Wenche_Jacobsen VISMA )

I dag trekkes fravær uten lønn (lønnsart 108200) i timer, men ved f.eks. permisjon uten lønn og arbeidsavklaringspenger blir fraværet ofte oppgitt i prosent, og det burde derfor finnes en trekkart som trekker prosent av fastlønna. 

 

Vi har løst dette ved å opprette egne koder i Calendar for å oppgi fraværet i prosent, og at lønningsansvarlig legger inn Stopp fastlønn med riktig faktor i Employees, men da forsvinner jo den fine automatikken, og det kan lett bli gjort feil. Derfor er det et sterkt ønske at det lages en løsning hvor man har egne koder i Calendar i prosent som genererer en lønnsart som trekker prosent av fastlønn. 

av Ivar Helgeland - Dataplan

Det er flere kunder hos oss som etterspør muligheten til å kostnadsføre sykefravær på egen hovedbokkonto. Dette gjelder spesielt ansatte som er på fastlønn. Savner også muligheten til at sykefravær som ansatte som er på timelønn registrerer genererer transaksjon til Visma.net Payroll. I dag må man legge inn dette manuelt i Visma.net Payroll, noe som er tidkrevende. 

Hanna Eid
VISMA
av Hanna Eid
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!
 
Hanna Eid
VISMA
av Hanna Eid
Status changed to: Status: Akseptert - Ikke Planlagt
 
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"