avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Kilroy
PARTNER

Forbedringsønske: Filtrere prosjektoppgaver på nøkkelord

av Kilroy (Oppdatert ‎11-09-2018 13:15 av Kilroy PARTNER )
Status: Akseptert

Hvis man går inn på "Kalender" og videre til "Oppgave kort" (forøvrig feil navn, det står "Oppgavekort" som overskrift) så får man opp de prosjektoppgavene etter en viss filtrering (standard tror jeg er at oppgavene som vises enten er initiert eller tildelt brukeren).  Filtreringen kan gjøres på

  • Prosjekt
  • Prosjektleder
  • Tildelt

...og der savner jeg litt bedre filtreringsmuligheter, spesielt muligheten til å filtrere på prosjekt-nøkkelord.  Dette for å f.eks. se alle prosjektoppgaver som har nøkkelord (/som er tagget) innenfor en viss kategori.  Tanken er da at en avdeling kan ha flere kjørende prosjekter, og hvor man ved å tagge en gruppe prosjekter med et nøkkelord kan ha et felles oppgavekort å plukke oppgaver og sette status på dem på.

 

Egentlig burde kanskje severa kunne tilby flere konfigurerbare oppgavekort, slik at man kunne hatt flere kategoriserte "oppgavekort" etter hva man arbeidet med basert på slike oppgavekort. Hvis det da f.eks. var mulig å sette nøkkelord på prosjektoppgavene (ikke bare på prosjektene), så ville det igjen gi nye muligheter.  F.eks. ved å tagge en prosjektoppgave i et forvaltningsprosjekt til "backlog" vil det kunne vises i et oppgavekort som viser dem, mens en prosjektoppgave i et forvaltningsprosjekt som er tagget/satt nøkkelord "todo" på vil kunne vises på et annet oppgavekort.  På et gjennomgangsmøte kunne man da gå gjennom prosjektoppgaver og se på sin "backlog" og si at de skal være "todo" i forvaltningsukene fremover.

2 Kommentarer
Tomas Amsrud
CHAMPION *
av Tomas Amsrud

Under Innstillinger > Aktivitetstyper så kan man definere forskjellige Aktivitetstyper under kategorien "Prosjekt oppgave".

Man kunne da brukt denne funksjonaliteten til å filtrere på Aktivitetstype.

 

Ser også nytten av å kunne filtrere på prosjekter med gitte nøkkelord, men kanskje aktivitetstyper ville vært bedre for å dekke behovet som her skisseres?

Tonje
VISMA
av Tonje
Status changed to: Status: Akseptert

Hei,

Vi planlegger å gjøre store endringer i samarbeidsfanen, men per idag har vi prioritert relativt store prosjekter som ressursallokering, samt få ferdig all funksjonalitet som har vært tilgjengelig i gamle Severa. 

Det ligger på roadmap å legge til funksjonalitet i denne rutinen og jeg skal ta med meg forslagene videre  mot utviklingsavdelingen:)