peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Highlighted
CONTRIBUTOR ***

HOKS ja vaativan erityisen tuen opiskelijat

Hei!

Opiskelijat hakevat meille vaativana erityisopetuksena järjestettävään koulutukseen. Toivomme pedagogisiin asiakirjoihin laadittavaan lomakkeeseen sellaista toimintoa, jolla heti määrittelemme koko tutkinnon/koulutuksen olevan vaativana erityisopetuksena järjestettävää koulutusta. Olisiko siis mahdollista saada esim. rasti-kenttä tähän tarkoitukseen?

Nykyinen tutkinnon/koulutuksen osien valitseminen on liian raskas meidän käyttöön, koska meillä annettava opetus on automaattisesti näillä opiskelijoilla erityisopetusta. Ja lomakkeeseen on aika vaikeata tehdä mitään rajaavia ehtoja? Tarkoitan tällä sitä, että opiskelijan tietojen mukaan voisi Tutkinnon osat -kenttään tehdä rajauksen siitä, mitä tutkinnon osia valikko näyttää.

 

t. Marja

1VASTAUS1

Vastaus: HOKS ja vaativan erityisen tuen opiskelijat

Onko opintojen (Kurssit-rekisteristä) lisääminen edellytys jatkossa KOSKI-siirroille, vai voidaanko "olettaa" että kun lisätään opiskelijalle Peda-asiakirjoihin vaativan erityisen tuen tiedot + mahdolliset lisäluokitustiedot (esim. avustaja) ja määritellään tuen aloituspäiväksi opintojen aloituspäivä, niin tieto menee KOSKI-palveluun ja koskee koko opintojen aikaa?

Ammatillisten erityisoppilaitosten opiskelijavalinnan edellytys on, että opiskelijalla on oikeus vaativaan erityiseen tukeen ja päätös tästä on voimassa koko opintojen ajan koskien kaikkia hänen suorittamiaan opintoja. Vaativan erityisen tuen luokitus on siis "päällä" automaattisesti koko opintojen ajan.  

Yksittäisten opintojen (=kaikkien opintojen) syöttämiselle vaativassa erityisessä tuessa ei ole pointtia millään tavalla.