peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
CONTRIBUTOR ***

Oppimisen arvointi ja opsien rakenteet Primuksessa

Hyvät lajitoverit, miten te olett oppilaitoksissanne suunnitelleet rakentavanne tai rakentaneet ops puita uusien perusteiden mukaisesti. Olemme tässä kovasti käymässä keskustelua, että miten OPS puita rakennellaan. Vaihtoehtoinahan toimivat tuohon oppimisen arviointiin peilaten esim. seuraavan.

 

  • Opsissa pelkästään tutkinnon osat ->osaamisen arviointi ja seuranta aivan täysin toisessa järjestelmässä, esim. Moodle. Tiedon siirrot Moodleen mahdollisia, esim. tutkinnon osat ja niiden sisältämät ammattitaitovaatimukset.
  • Opsissa pelkästään tutkinnon osat->oppimisen arvioinnit sisällytetty tutkinnon osien sisälle esim. Muiden arvosanojen aiheet kenttiä hyödyntäen
  • Opsissa tutkinnon osat, jotka pilkottu pienempiin osajaksoihin, joiden sisällöt ja nimet päätetään ja suoritetaan oppilaitoksessa. Jaksot ovat oppimisen arviointia.

Mielellään näkisin näkemyksiä myös muista mahdollisista suunnitelmista sekä kokemuksista. Meillä on tätä pohdittu ja mietitty, että miten olisi järkevintä toteuttaa niin, että tukisi oppimisen arvioinnin seurantaa, yksilöllisiä opintopolkuja sekä olisi myös mahdollisen suoraviivaista sekä helppokäyttöistä.

4 VASTAUSTA
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Oppimisen arvointi ja opsien rakenteet Primuksessa

(updated by Mikko Lackman ‎25-01-2018 13:52 )
Suunnitteluvaiheessa ollaan täällä ainakin vielä, mutta vähän päätymässä lähimmäksi tuota kolmatta tapaa. Näitä "jaksoja" sitten käytettäisiin myös ehops välilehden avulla opiskelijan opetusryhmiin valitsemisessa ja kunhan ne tarpeeksi hyvin määritellään niin niitä voisi niitä tarjota myös opiskelijalle itse valittavaksi sieltä. Eli niitä hyödynnettäisiin sen opiskelijan oman polun tekemisessä. Emme tosin ajatelleet määrittää näille oppilaitoksen omille jaksoille osp laajuutta joka kirjattaisiin primukseen (Tuntimäärät kylläkin), koska sieltä on myös tavoitteena saada tutkintojen yms. yli yhteiset jaksot oman otsikon alle opsiin, jotta niihin voi tehdä ehopsin kautta valintoja eri tutkinnoista. Näihin jaksoihin sitten määritellään muiden arvosanojen aiheet (Ehkä suoraan ammattitaitovaatimukset?). Meillä tosin on nykyisessä mallissa vielä tutkinnon osat ja tutit/näytöt omina palkkeina ops puussa. Olisinkin kysynyt myös joltain, jolla ne on jo yhdistetty, että miten valmistavan koulutuksen arviointi (hyväksytty/hylätty) on eroteltu näytön arvioinnista ? ja miten tämä näkyy opiskelijalle/opettajalle (opintosuoritusote yms) Tämä on siis tämän hetken ajatus ja kaikki asiathan voivat tunnetusti vielä muuttua Hymiö Onnellinen
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Oppimisen arvointi ja opsien rakenteet Primuksessa

Meillä on toteutettu keskimmäisen vaihtoehdon mukaan ja arvoidaan entisten kurssien/jaksojen sijaan ammattitaitovaatimuksia, mutta esim. sähkö- ja automaatioalan pt:ssä jo sähkö- ja automaatiotekniikan perusosaaminen tutkinnon osassa on sen miljoona ammattitaitovaatimusta, joten eipä onnistukaan tuo tyyli.

Miten muualla on tämä toteutettu?

 

 

 

 

 

Highlighted

Vastaus: Oppimisen arvointi ja opsien rakenteet Primuksessa

Monenlaista on kokeiltu, mutta päädytty siihen, että tutkinnon osa taso ei meillä riitä. Jossain vaiheessa kuviteltiin, että muiden arvosanojen aiheet olisivat toimineet fiksummin Wilmassa, mutta siinä oli vähän ongelmia. Pienempiin on pilkottu Kurren ja etenemisen seuraamisen takia. Eli vastaan 3 / C / alin pampula Kissa, onnellinen

 

NR

CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Oppimisen arvointi ja opsien rakenteet Primuksessa

Hei, nyt kun jonkin aikaa on eletty uusien opsien kanssa niin olisin vähän kysellyt kokemuksia.

 

Meillä on siis toteutettu tuon 3/c mallin mukaan eli on tutkinnon osat ja sitten on pienempiä osajaksoja. Näihin pienempiin osajaksoihin ei kuitenkaan ole kirjattu primukseen osp laajuuksia (Laskennalliset arviot työmääristä löytyvät primuksen ulkopuolelta).

 

Kela:n kanssa toimiminen on mennyt hyvin, mutta TE-toimistot usein vielä kyselevät suoritettujen osaamispisteiden määrää jo ennen kuin tutkinnon osista on tullut suorituksia.

 

Oletteko määritelleet omiin ammatillisiin osajaksoihinne osp laajuudet ja jos ette, niin miten olette vastanneet näihin TE-toimistojen kyselyihin ?